EURO 2016

Angol rutinmunka vagy izlandi meglepetés?

Lagerbäck kapitány még veretlen az angolok ellen.
 
 

EURO 2016

Angol rutinmunka vagy izlandi meglepetés?

Lagerbäck kapitány még veretlen az angolok ellen.
 
 
 

EURO 2016

Angol rutinmunka vagy izlandi meglepetés?

Lagerbäck kapitány még veretlen az angolok ellen.

Az angolok számára rutinmunkának tűnhet a további, nagyobb csaták előtt, a rivális izlandiak ugyanakkor történetük legnagyobb meccsére készülnek a hétfői nyolcaddöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon, s éppen ezért a nizzai találkozó igazán érdekesnek ígérkezik.

Az angol játékosok és a szurkolók nagyon örültek, amikor Arnor Ingvi Traustason az osztrákok elleni csoportmeccs ráadásában, a 94. percben megszerezte a 2-1-es győzelmet jelentő gólt, ez ugyanis azt jelentette, hogy nem Portugáliával, hanem Izlanddal találkoznak majd a kieséses szakasz első körében. Miután azonban lecsillapodtak a kedélyek, az angol edzői stábnak el kellett kezdenie felkészíteni a csapatot arra, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ha be akar jutni a negyeddöntőbe.

Az Európa-bajnoki újonc izlandiak már azzal alaposan túlteljesítették az előzetes várakozásokat, hogy a magyarok mögött másodikként továbbjutottak a négyesükből, így az angolok ellen semmi veszítenivalójuk nem lesz, felszabadultan játszhatnak. „Készülünk az angolok elleni találkozóra, nem akarunk elveszni az ünneplésben” – mondta ugyanakkor Elmar Bjarnason, az északi válogatott középpályása.

Az izlandi csapatnak a svéd Lars Lagerbäck személyében tapasztalt szövetségi kapitánya van, aki bizakodva várja a hétfői összecsapást. „Svéd kapitányként hatszor játszottam az angolokkal és egyszer sem kaptam ki” – mondta a két győzelemről és négy döntetlenről.

Anglia, bár mindhárom csoportmeccsén fölényben játszott, a Wales elleni győzelem mellett kétszer csak döntetlent ért el, ráadásul a szlovákok ellen gólt sem sikerült szereznie. Roy Hodgson szövetségi kapitány várhatóan visszanyúl ahhoz a csapathoz, amellyel a tornát kezdte, kivéve, hogy Raheem Sterling helyett valószínűleg Daniel Sturridge kezd majd. Amennyiben a csapatkapitány Wayne Rooney is pályára lép, utoléri a válogatottsági örökranglista második helyén David Beckhamet, aki ugyancsak 115-szor szerepelt a nemzeti együttesben. A rangsor élén Peter Shilton áll 125 válogatottsággal.

Az Anglia–Izland találkozó, az utolsó nyolcaddöntős mérkőzés hétfőn 21 órakor kezdődik Nizzában. A játékvezető a szlovén Damir Skomina lesz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.