Csütörtöki tutitár

Egy bajnoki, egy kupa...

Egy északi és egy déli találkozót választottunk ma...
 
 

Csütörtöki tutitár

Egy bajnoki, egy kupa...

Egy északi és egy déli találkozót választottunk ma...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Egy bajnoki, egy kupa...

Egy északi és egy déli találkozót választottunk ma...

Gremio-Vitoria 1!

A házigazda tapad az élmezőnyre, a gyengécske vendégek sem tudják feltartóztatni őket.

A 10. fordulónak futnak neki a csapatok a brazil élvonalban. A házigazda tavaly bronzérmet szerzett, és az idén is a dobogót vették célba a kék-feketék. Roger mester tavaly májusban vette át a gárda irányítását, és eddig elégedettek lehetnek a klubvezetők a tréner teljesítményével. Jelenleg a 3. pozíciót foglalja el a gárda 18 egységgel, hátránya a listavezető Palmeirassal szemben mindössze egy pont. Otthon erős bástya az Arena do Gremio, mind a négy fellépésükön sikert arattak Luanék, ráadásul még csak gólt sem kaptak (6-0). Egy vereséget szenvedtek el, épp a listavezetőtől (4-3), azóta viszont négy bajnokin maradtak veretlenek - legutóbb a Cruzeirót győzték le odahaza (2-0). A keretben van hiányzó, egy középső védő és egy jobb bekk sérüléssel bajlódik.

A Vitoria újonc az idei kiírásban, céljuk a bennmaradás kivívása. A gárda jelenleg 9 mérkőzésen 9 pontot gyűjtve a 15., idegenben még nyeretlen, mérlege 0-2-3. Mindkét iksz kiscsapatnál jött össze, ha komolyabb ellenállásba ütközött, megadta magát. A formája gyenge, június eleje óta nem győzött, az utolsó két bajnokiját pedig elveszítette. A piros-feketék igyekeztek erősíteni a szezon előtt, a támadószekcióba érkezett is Kieza a Sao Paulótól, a csatár pedig négy góljával vezeti a házi góllövőlistát. A védelem ugyanakkor nem stabil, a túrákon már kilenc gólt kaptak. A keretben friss sérült nincsen.

A két gárdát más-más cél vezérli. A Gremio odahaza erős, és ezt ma is bebizonyítja. A Vitoria nem ma szerzi meg a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Tippünk így: 1-es!

Haka-SJK 2!

A bajnoki címvédőt várjuk a finn kupa döntőjébe!

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A Haka a másodosztályban szerepel, a nagy múltú alakulat immár az ötödik szezonját kezdte meg az Ykkonenben. És most sem áll jól a fekete-fehérek szénája, hiszen 13 egységgel csak a középmezőnyben állomásoznak. A kupában viszont remekelnek Kari Martonen fiai, első ligás ellenfelet búcsúztatva (Rops) jutottak el az elődöntőig. A szerencse is Duduék mellé állt, ugyanis eddig nem nagyon kellett kimozdulniuk a Tehtaan kenttä-ból. A pontvadászatban csetlő-botló alakulat tehát igencsak kétarcú - ezt legutóbb a Lahti tapasztalta a kupában (2-1). A hírek szerint a lehető legjobb összeállításában küldheti pályára csapatát a szakvezető.

Az SJK a bajnoki címvédő, ám az aranyérem az idén nem tűnik realitásnak. Nagy a lemaradása az aranysárga-feketéknek, a gyenge bajnoki rajt után ugyan jött egy jobb periódus, majd becsúszott két vereség ismételten. Egyelőre a középmezőnyben tanyáznak, viszont a kupában jól tolják Simo Valakari fiai. A pontvadászatban idegenben gyámoltalanok, viszont ebben a kiírásban az utolsó két fellépésükön vendégségben biztosították be a továbbjutást (Vaasa, PK 35). A keretben nincsen friss sérült, az egykor a Kaposvárt és a Győrt erősítő Tarmo Kink is bevetésre készen áll, csak úgy, mint a házi gólkirály, Riski.

A két alakulat között nagy az értékbeli különbség. A Haka ugyan eddig remekül menetelt a kupában, a fináléba mégsem a házigazdát, hanem a bajnoki címvédőt várjuk. Az SJK-nak mentenie kell a szezont, erre pedig ez jó lehetőségnek tűnik. Tippünk így: 2-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.