Keddi tutitár

Német és cseh siker!

Az utolsó csoportmeccseken sok minden eldőlhet...
 
 

Keddi tutitár

Német és cseh siker!

Az utolsó csoportmeccseken sok minden eldőlhet...
 
 
 

Keddi tutitár

Német és cseh siker!

Az utolsó csoportmeccseken sok minden eldőlhet...

Észak-Írország-Németország 2-es és +2.5!

Ma már várhatóan tényleg kiszakad a német gólzsák: nyernek Müllerék, méghozzá magabiztosan!

O'Neill mester csodát tett csapatával. A sokak által lesajnált északírek a lengyelektől elszenvedett 1-0-ás vereség után talpra állt, és egészen elfogadható produktummal előrukkolva 2-0-ra verte Ukrajnát. A zöld-fehérek a McGovern – A. Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans – Ward (McGinn, 67.), C. Evans (McNair, 89.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 83.) összetételben szerepeltek a második fordulóban. A kapitány belenyúlt alapcsapatába, sokak meglepetésére kihagyta a kezdőből Laffertyt, és ez a döntése is jó húzásnak bizonyult. Evansék becsülettel tették a dolgukat, szervezetten védekeztek, és ezúttal maradt erejük a támadásvezetésre is. A vezető találatot követően jól kontráztak Norwoodék, akik a hajrában bebiztosították a győzelmet.

Németország 4 pontnál jár: az ukránokat 2-0-ra verték Özilék, majd a lengyelekkel 0-0-t játszottak. Az első mérkőzésen sok helyzetet dolgoztak ki Götzéék, igaz, az ukránok is temérdek lehetőséget puskáztak el Neuer kapuja előtt. A második fordulóban a Löw-legénység már sokkal visszafogottabban támadott, igaz, a lengyelek remekül megszervezték a védelmüket. A Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Gomez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.) összeállításban szereplő Nationalelf csak szenvedett, sőt, ha őszinték akarunk lenni, a legnagyobb ziccerek Milik előtt adódtak. Löw keresi még a csapatát, a támadósorban Götze egyelőre nem jelent megoldást, de a csereként pályára lépő Schürrle-Gomez páros sem váltotta meg a világot.

Ettől függetlenül ma magabiztos német sikert várunk. Khediráék csoportelsők akarnak lenni, ehhez győzniük kell. A három egység a németeké lesz, és végre gólokat is szereznek majd Müllerék. Tippünk így 2-es és +2.5!

Csehország-Törökország 1!

A csehek elképesztőt hajráztak a horvátok ellen, így megmaradt az esélyük a továbbjutásra. A félholdasok ellen muszáj nyerniük, és győznek is!

Csehország az első fordulóban 1-0-ra kapott ki a spanyoloktól. Plasilék egészen a találkozó hajrájáig jól tartották magukat, ám akkor egy védelmi hiba után (Pique őrizetlenül, közelről fejelhetett) a hispánok bevitték a győztes találatot. Pavel Vrba szövetségi kapitány érthető módon csalódott volt a vereség után, és bizony a második meccsük hajrájáig is az lehetett. A horvátok jobban futballoztak, mint Krejciék, nem érdemtelenül jutottak kétgólos előnyhöz. A hajrában azonban megtáltosodtak Skodáék, akik előbb szépítettek, majd a ráadásban büntetőből kiegyenlítettek. A gárda a P. Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil (Necid, 86.) – Skalák (Sural, 67.), Rosicky, Krejcí – Lafata (Skoda, 67.) összeállításban szerepelt. A csehek megmutatták, hogy tudnak küzdeni, és az utolsó bő húsz percben arról is tanúbizonyságot tettek, hogy a támadójátékukban is van fantázia. A selejtezőkben sem a csatársorral volt probléma, sokkal inkább a védelemmel. Ezúttal is már három gólt kaptak Cechék... A keretből Rosicky kidőlt, már nem lesz bevethető az Eb-n.

A törökök eddig csalódást keltően teljesítenek, mindkét mérkőzésüket nullra veszítették el. És a játék... Finoman fogalmazva sem látszik az a lendület Fatih Terim alakulatán, amely a selejtezősorozat végén jellemezte őket. A piros-fehérek a horvátok ellen nagyon sablonosan fociztak, alig-alig tudtak lehetőséghez jutni. A spanyolokkal szemben esélyük sem volt a Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Ozan Tufan, Selcuk Inan (Yunus Malli, 70.), Oguzhan Özyakup (Olcay Sahan, 62.) – Hakan Calhanoglu (Nuri Sahin, a szünetben), Burak Yilmaz, Arda Turan felállásban szereplő török együttesnek. A Továbbjutásra még így is van esélyük Yilmazéknak, de nem érezzük az erőt a válogatottban...

Mindkét gárdának csak a győzelem elfogadható eredmény, és elnézve az eddig mutatott játékukat, erre a cseheknek van nagyobb sanszuk. Sivokék kibrusztolják a sikert, és akkor legalább számolgathatnak... Tippünk így: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.