Albán huligánok megkéseltek egy francia és egy belga drukkert

 
 

Albán huligánok megkéseltek egy francia és egy belga drukkert

 
 
 

Albán huligánok megkéseltek egy francia és egy belga drukkert

Könnyebb sebesüléseket szenvedett szerda este a közép-franciaország Lyon szurkolói zónájában egy belga és egy francia szurkoló, akikre késsel támadtak albán drukkerek – közölte a francia rendőrség.

Ez volt az első alkalom a labdarúgó Európa-bajnokság alatt, hogy a rendőrségnek egy szurkolói zónában kellett beavatkoznia. Ehhez az UEFA kérésére volt szükség, amely a rendezvényt szervezi és amely felelős mindazért, ami a stadionokon és a szurkolói zónákon belül történik.

A rendőrség szerint a Franciaország-Albánia mérkőzés alatt – nem sokkal azelőtt, hogy a francia válogatott két gólt lőtt az albán kapuba a meccs utolsó perceiben –, albán szurkolók rátámadtak a francia szurkolókra, akik a Marseillaise, a francia himnusz éneklésével buzdították a csapatukat.

Egy franciát a combján, egy belga állampolgárt pedig a fenekén ért egy késszúrás. A sebesüléseket két különböző ember okozta, akiket nem tudtak azonosítani a rendőrök. Ez arra utal, hogy legalább két kést be tudtak vinni a szurkolói zónába, ahol pedig fémdetektoros kapun kell átmenni minden belépőnek.

Az incidens után nem állítottak elő senkit.

– Ez az első komolyabb ügy a szurkolói zónában – kommentálta egy rendőrségi forrás, aki aggasztónak nevezte, hogy kés jutott be a szigorúan ellenőrzött területre.

A helyi prefektúra felkérte a GL Events nevű céget, amely a szurkolói zónák szervezésért felelős, a lyoni önkormányzatot, valamint a Byblos biztonsági céget, hogy erősítsék meg a motozást a beléptetésnél.

Lyonban heves viharok voltak szerda este, ennek ellenére mintegy 16 ezren nézték a marseille-i Franciaország–Albánia mérkőzést a városközpontban található Bellecour téren kialakított szurkolói zónában.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.