Élvonal

Holland gólvágó érkezett a Haladáshoz

A 32 éves Sjoerd Ars kedden orvosi vizsgálaton vesz részt; a liverpooli Polgár Kristóf is kiszemelt Szombathelyen.
 
 

Élvonal

Holland gólvágó érkezett a Haladáshoz

A 32 éves Sjoerd Ars kedden orvosi vizsgálaton vesz részt; a liverpooli Polgár Kristóf is kiszemelt Szombathelyen.
 
 
 

Élvonal

Holland gólvágó érkezett a Haladáshoz

A 32 éves Sjoerd Ars kedden orvosi vizsgálaton vesz részt; a liverpooli Polgár Kristóf is kiszemelt Szombathelyen.

Hétfőn délután elkezdtek a felkészülést a 2016/17-es szezonra a Szombathelyi Haladás együttese. A vasiaknál 30 mezőnyjátékos és 4 kapus öltött szerelést a rövid nyári szünet után, és több új arc is feltűnt az első edzésen. A kölcsönből visszatérő fiatalok mellett a Békéscsabáról igazolt spanyol Ezequiel Calvente is csatlakozott a csapathoz, valamint Mészöly Géza vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a zöld-fehérek új játékost igazolnak a napokban, ugyanis már a hétfői gyakorlás végére megérkezett a családjával a tapasztalt holland csatár, Sjoerd Ars.

A 32 éves támadóval szóban már megegyezett a klub, és ha a keddi orvosi vizsgálatokon is megfelel, akkor szerződtetik. Érdekesség, hogy holland Wikipedia oldala szerint a szerződése jövő nyárig érvényes, vagyis a szombathelyieknek ki kell őt vásárolniuk. Sjoerd Ars korábban a De Graafschap, az Omniworld, a Go Ahead Eagles, a RBC Roosendaal, a Zwolle, a NEC Nijmegen és a NAC Breda együttesét erősítette hazájában, illetve szerepelt a bolgár Levszki Szófia, a kínai Tiencsin Teda, valamint a török Konyaspor és Karsiyaka SK színeiben is.A gólátlaga figyelemreméltó, ugyanis a statisztikák szerint 2003 óta 395 tétmeccsen 198 alkalommal volt eredményes. Becsült piaci értéke 500 ezer euró, ennél többre (600 ezerre) csak 2011 januárjában taksálták.

Mészöly Géza továbbá elmondta, hogy a kölcsönből visszatérő fiatal játékosoknak egy hetük lesz bizonyítani itt az első csapat edzésein. A klub természetesen szem előtt tartja MLSZ honoráriumát, és szeretne két 21 év alatti futballistát mindig a pályán tudni.

A tréner azt is elárulta, hogy az érkezők mellett természetesen távozók is lesznek.

- Ante Batarelo biztosan távozik, és valószínűleg Szasa Popin, valamint Nagy Patrik sem marad nálunk. Örülnék, ha utóbbi kettőt kölcsönadnánk Sopronba, és erősítenék a másodosztályú társcsapatunkat, ugyanez igaz Katona Mátéra is. A hosszú sérülés után visszatérő Fehér Zoltán sorsa is a következő két hétben dőlhet. Ha egészséges, akkor számolunk vele, de nagyon sokat kihagyott. Schimmer Szabolcsnak két hét múlva lejár a szerződése, és bár elégedett voltam vele a tavasszal, az ő posztján szeretnénk szerepeltetni egy fiatal játékost. Az ő sorsa is ezen héten fog eldőlni.

Mészöly Géza megerősítette a sajtóban megjelent pletykákat, miszerint a Liverpool utánpótlásában pallérozódó jobbhátvéd, Polgár Kristóf, valamint az egyszeres válogatott csatár, Futács Márkó is a Haladás kiszemeltjei között van.

- Polgár Kristóf érkezésével kapcsolatban a napokban kapunk választ. Bízom a pozitív végkifejletben, de Hollandiából is vannak ajánlatai, valamint a DVTK is képben van. A családja szeretné, hogy a Haladásban folytassa, és rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. Futács Márkóval is beszéltem, nagyon szerettük volna leigazolni, és ő is hajlana rá, de a menedzserei máshol képzelik el a jövőjét. A támadó érzi, hogy itt tudna játszani, de sajnos úgy fest, hogy nem minket fog választani.

A Haladás első tréningjéről hiányzott a legutóbb Mezőkövesden kölcsönben futballozó Devecseri Szilárd, aki minden bizonnyal továbbra is kölcsönben szerepel majd, valamint a családi okok miatt a kerethez később csatlakozó belga középpályás, Thomas Wils.[/p]
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.