Kínai milliárdokból épít szupercsapatot az Inter

Megszületett az egyezség az olasz klub eladásáról.
 
 

Kínai milliárdokból épít szupercsapatot az Inter

Megszületett az egyezség az olasz klub eladásáról.
 
 
 

Kínai milliárdokból épít szupercsapatot az Inter

Megszületett az egyezség az olasz klub eladásáról.

A Serie A 2015-16-os kiírásában a bajnokság negyedik helyén végző, ezzel az Európa Liga csoportkörébe kvalifikáló Internazionale a korábbi híreknek megfelelően hamarosan kínai többségi tulajdonba kerül. A kínai Suning csoport ugyanis 270 millió euróért megvásárolja a klub részvényeinek közel 70 százalékát Eric Thohirtól, a milánói csapathoz magát 2013-ban bevásárló indonéziai üzletembertől.

Bár olasz lapinformációk szerint a hétfői találkozón arról is döntöttek, hogy a jövőben a Thohir kezében maradó 31 százalékot is felvásárolják a kínaiak, az üzletember egyelőre marad a csapat elnöki pozíciójában - az elmúlt években tiszteletbeli elnökként működő, a klubot korábban 18 éven át irányító Massimo Moratti ugyanakkor végleg távozik a kék-feketék vezetőségéből.

- A futball a világ legnépszerűbb sportja, az Inter pedig a világ egyik legnagyobb klubja. A csapat megvásárlása stratégiai döntés volt, a márkánk hamarosan Európa-szerte ismert lesz. Tudjuk, hogy egy ilyen nagy múltú csapat irányítása hatalmas felelősséggel jár, ezért személyes küldetésünknek tekintjük, hogy minél hamarabb visszajuttassuk az Intert Olaszország és a kontinens trónjára - mondta a Suning csoport elnökeként tevékenykedő Csang Csin-tung a hétfői bejelentéskor.

Az amerikai illetve kanadai csoportok által irányított Roma és Bologna után az Inter a harmadik olasz klub, amely többségi külföldi tulajdonba kerül, ám elképzelhető, hogy Milánó másik, piros-fekete felébe sincs messze a váltás - a hírek szerint ugyanis a következő hetekben Silvio Berlusconi is eladhatja csapatát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.