A Rangadó.hu szakértője

A Videoton nyerte a Ligakupát

A fehérváriak 3-0-ra nyertek a mezőnyfölényben játszó Kecskemét otthonában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Videoton nyerte a Ligakupát

A fehérváriak 3-0-ra nyertek a mezőnyfölényben játszó Kecskemét otthonában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Videoton nyerte a Ligakupát

A fehérváriak 3-0-ra nyertek a mezőnyfölényben játszó Kecskemét otthonában.

A bajnoki címvédő Videoton története során harmadszor nyerte meg a Ligakupát, miután a sorozat szerdai döntőjében háromgólos győzelmet aratott a hazai környezetben játszó Kecskemét felett.

A Széktói Stadionban rendezett összecsapáson a székesfehérvári együttes az első félidő hajrájában Sándor György révén szerezte meg a vezetést, majd a második játékrészben a csereként beállt Gyurcsó Ádám, az utolsó percben pedig Nikolics Nemanja volt eredményes.

A Ligakupát 2007-ben hozták létre, a Videoton a mostani sikerét megelőzően az első és a második kiírásban is diadalmaskodott.

Az első húsz percben mindkét együttes többször is veszélyeztetett, majd a félidő felénél kicsit kiengedtek a csapatok, leginkább a mezőnyben folyt a játék. A 33. percben Litsingi került nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa bravúrral hárította a lövését, öt perccel később pedig a Videoton megszerezte a vezetést. A 38. percben Szolnoki Roland labdáját Torghelle Sándor visszafejelte Sándor György elé, aki előbb Varga Rolandot, majd Antal Botond kapust is elfektette, majd a hálóba bombázott (0-1).

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan indult, majd a 63. percben csereként beállt Gyurcsó Ádám gyakorlatilag a második labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel szinte eldőlt a mérkőzés. Mitrovics indította a jobbszélsőt, aki jobbal a kapu jobb oldalába lőtt (0-2). A 91. percben a csereként beállt Nemanja Nikolics cselezgetett a baloldalon, majd a tizenhatos vonaláról a kapu bal felső sarkába lőtt (0-3), így összességében magabiztosan szerezte meg története harmadik Ligakupa-trófeáját a Videoton.

– Elég simára sikeredett a vége. Amíg null-null volt, talán a Kecskemétet láttam jobbnak, de amikor gólt kaptak, már sima volt, utána csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség – mondta a Rangadó.hu szakértője, Csuhay József, a Videoton UEFA Kupa-ezüstérmes csapatának védője. – Talán lelkileg is összecsuklottak a hazaiak. Gyurcsó jó csere volt, Nikolics pedig hozta a szokásosat, bejött, és vágott egyet! Null-nullnál talán lehetett volna ez is, az is, de tudomásul kell venni, hogy több minőségi játékosa van a Vidinek. A Kecskemétben több fiatal harcos játszott, ez is sokat számított. Tököli Attilán, Balogh Bélán és Csukicson kívül kevés rutinos játékos játszott a hazaiaknál, a Vidi-szinthez képest ez nem olyan kaliber. A fehérváriak minőségi fölényben is voltak, ennek is köszönhetik a sikert.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.