Szlezák Zoltán, az újpesti ajtónálló

Az élvonal előszobájában, az Újpest FC második csapatánál teljesít szolgálatot az egykori nagy kedvenc.
 
 

Szlezák Zoltán, az újpesti ajtónálló

Az élvonal előszobájában, az Újpest FC második csapatánál teljesít szolgálatot az egykori nagy kedvenc.
 
 
 

Szlezák Zoltán, az újpesti ajtónálló

Az élvonal előszobájában, az Újpest FC második csapatánál teljesít szolgálatot az egykori nagy kedvenc.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Ha a tavalyi év utolsó bajnoki meccsét is beleszámítjuk, akkor ötmeccses győzelmi sorozatot produkált az NB II Keleti-csoportjában az Újpest FC második csapata. Ez a remek széria a Vác, a REAC, a Szolnok, a Szeged és a Kazincbarcika legyőzését jelentette, de március közepén véget ért. A 23. fordulóban az újpestiek hazai pályán 2-0-ra kikaptak a kiváló tavaszt produkáló Egertől, de még mindig a tabella kilencedik helyén állnak. Az együttes edzője, az egykori válogatott védő, Szlezák Zoltán dolga bizony nem könnyű, mert a keret magja ugyan adott, de a visszajátszók személye szinte mindig változik.

A tréner a Rangadó.hu-nak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, bár valóban nem egyszerű a helyzetük, de a tartalékcsapat élete arról szól, hogy aki kevesebbet játszik a felnőttek között, itt kapjon bizonyítási lehetőséget.

– Milyen volt a legutóbbi bajnokijuk, az Eger ellen?

– Küzdelmes mérkőzést játszottunk, de igazából számottevő veszélyt nem jelentettünk az Eger kapujára, hogy a játékunkkal kicsit szorosabbá tegyük a mérkőzést. Masszív, jó csapat volt az ellenfelünk, sajnos megérdemelten nyert – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Szlezák Zoltán.

– A tavaszi idény eddigi meccsein mutatott játékkal mennyire elégedett?

– Megfelelően szerepel a csapat, voltak kimondottan jó meccseink, eredményesek is vagyunk. Folyamatosan változik a keretünk, fiatal csapatunk van. Ha van egy kis szerencsénk, és olyan az együttes hozzáállása, megfelelő a küzdelem, akkor azért bárki ellen veszélyesek tudunk lenni. Mondom, az Eger ellen ez sajnos kevés volt.

– Szakmailag mekkora feladat, mekkora kihívás egy edzőnek olyan kerettel dolgozni, amely állandóan változik?

– Nem könnyű, mert egész héten tíz-tizenkét játékossal tudunk edzeni, egy-két embert felhozunk az ifjúságiak közül, akik úgymond kiöregedőben vannak, és a jövő emberei lehetnek. Tehát velük tudunk edzeni, és a mérkőzés előtti edzésen a megfelelő létszám visszajön, akik esetleg kimaradnak a felnőtt keretből. Nagyon nagy dolgokat már nem lehet csinálni egy edzésen, a meccs előtti napon. Megpróbáljuk, hogy mindenki megfelelő állapotban legyen, apró dolgokra, pontrúgásokra tudunk odafigyelni, gyakorolni, és a játékosok a pályán a legjobb tudásukat próbálják kihozni magukból. Nem egyszerű, de hát ez erről szól, hogy aki kevesebbet játszik, itt bizonyítson, mutasson meg magából mindig többet, és kerüljön a felnőtt keret közelébe. Ebben próbáljuk őket segíteni, bízom benne, hogy egyre többen be tudnak mutatkozni ott, s meglátjuk, hogy a jövő mit hoz nekik.

NB II, Keleti-csoport, 23. forduló

Újpest FC B – Egri FC 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 100 néző. Játékvezető: Kiss N.
Újpest: Banai D. – Dombai, Privigyei, Dvorschák, Fodor M. (Üveges, a szünetben) – Tajthy, Banai B., Magos, Balogh B. (Popovics, a szünetben) – Kovács D. (Horváth R., 67.), Zamostny. Edző: Szlezák Zoltán
Eger: Sztankó – Preklet, Katona A., Knakal, Hamouz – Balog Zs., Romhányi, Farkas Á. (Horváth Z., 87.), Dobrics – Hrisztov (Koós, 66.), Pavlov (Bojtor, 83.). Edző: Simon Antal

Gólszerzők: Dvorschák (öngól 25.), Pavlov (69.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.