A Rangadó.hu szakértője

Győzelemmel búcsúzott az élvonaltól a Puskás

A felcsútiak a Honvéd ellen nyertek, de ez is kevés volt a bennmaradáshoz.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Győzelemmel búcsúzott az élvonaltól a Puskás

A felcsútiak a Honvéd ellen nyertek, de ez is kevés volt a bennmaradáshoz.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Győzelemmel búcsúzott az élvonaltól a Puskás

A felcsútiak a Honvéd ellen nyertek, de ez is kevés volt a bennmaradáshoz.

A Bp. Honvédot fogadó Puskás Akadémia csapatának az élvonal utolsó fordulójában mindenképpen győznie kellett – ez még soha nem sikerült a kispestiekkel szemben –, és közben drukkolnia, hogy a Vasas ne nyerjen Dunaújvárosban az MTK ellen. A felcsútiak közül sérülés miatt hiányzott Kelic, Csurko és Ljopa.

A harmadik percben egy formás hazai ellentámadás végén Zsótér Donát lövését Horváth András bravúrral kiütötte. Öt perccel később Vasziljevics a kapufa mellé lőtt. A fővárosiak asszisztálásával egyértelmű fölényben futballoztak a hazaiak, a 13. percben Polonkai mélységi indítását követően Horváth Andráson átpattant a labda, ám Zsidai az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt.

A huszadik percben Polonkai hozta nagy helyzetbe Bacelic-Grgicet, aki higgadtan átvette a labdát, majd Horváth mellett a jobb alsóba lőtt (1-0). Tíz perc múlva Bobál Dávid a gólvonalról fejelte ki Bacelic-Grgic fejesét, egy perc elteltével azonban megszületett a második Puskás-gól: Tar Zsolt egy szöglet után volt eredményes (2-0).

A 33. percben Holender távoli próbálkozása kevéssel ment a jobb felső sarok mellé. A túloldalon Bacelic-Grgic gurított a kapu jobb alsó sarka mellé. Teljes mértékben átjáróház volt a Honvéd védelme: a 38. percben az újabb hazai kontratámadás végén Zsótér lőtt kapásból mellé. „Bunda, bunda!” – zengett a vendégszektorból a kórus.

A szünet után Pekár kísérletét követően veszélyesen csapódott a labda, de Horváth András fölé tudta piszkálni. Az 54. percben Kamber fejelt a kapu fölé, a 67. percben pedig Holender szöglete után Bobál Dávid fejelt nyolc méterről fölé. Némileg megváltozott a játék képem, többet támadott a Honvéd, a 71. percben Eppel fejelt a kapufa mellé.

A hazaiak közül a 77. percben Fiola bólintott mellé egy szabadrúgás után. A másik oldalon Hidi Patrik 21 méterről, kapásból hatalmasat lőtt, de fél méterrel mellé. A 82. percben Ikenne-King próbálkozását Pogacsics fogta.

A 91. percben Hidi szöglete után Bobál Dávid a kapuba fejelt (2-1). Győzött, de kiesett a Puskás.

Érdekesség, hogy Iványi Zoltán vezette a PAFC első NB I-es meccsét 2013. július 26-án, Pápán, illetve most az utolsót is...

A Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte a mérkőzést:

- Jobban akarta a győzelmet a Puskás Akadémia, és az első félidőben sokat is tettek a három pont begyűjtéséért. A két gólon kívül még volt több lehetősége is betalálni a hazaiaknak, ezért teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A Honvédnak nagyon erőtlen volt a támadójátéka, és a második bekapott gól után pedig teljesen összezuhantak. A félidőben próbált frissíteni a cserével Marco Rossi, de a felállt védelem ellen hatástalanok voltak a támadásvezetések. Becsülettel ment előre a Honvéd, de meddő volt a fölényük, nem jelentettek veszélyt a kapura, a szépítés pedig későn jött.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.