A Rangadó.hu szakértője

Az utolsó percben mentett pontot az Újpest

A Paks gyakorlatilag a lefújásig vezetett a lilák otthonában az OTP Bank Liga 31. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Az utolsó percben mentett pontot az Újpest

A Paks gyakorlatilag a lefújásig vezetett a lilák otthonában az OTP Bank Liga 31. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Az utolsó percben mentett pontot az Újpest

A Paks gyakorlatilag a lefújásig vezetett a lilák otthonában az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Újpestre látogatott az élmezőnytől az elmúlt fordulókban leszakadó Paks az OTP Bank Liga 31. fordulójában. A lila-fehérek sem várták túl jó formában a meccset: legutóbbi öt bajnokijukon csak négy pontot gyűjtöttek, így 44 pontjukkal visszaestek a hatodik helyre – a Paks 39 egységgel állt a forduló előtt a hetedik helyen.

Kálnoki Kis lövése nyitotta a meccset: az ötödik percben Kabát szöglete után tüzelt fölé. Több szögletet is elvégezhetett az Újpest az első percekben, de ezekből nagy veszély nem alakult ki. Kabát lövése viszont már nem sokkal kerülte el a kaput, majd a másik oldalon Balajcza öklözte mezőnybe a kapu közepébe tartó labdát. A 21. percben Hahn Jánosra nem figyeltek eléggé a hazai védők, a paksi támadó pedig 25 méterről bevette Balajcza kapuját (0-1). Diarra rögtön a fordulásból egyenlíthetett volna, de Székely vetődve védett – derül ki az újpesti klubhonlap tudósításából.

Heris majd Hazard is lövéssel próbálkozott, de nem céloztak elég jól. Kabát ismét remek beadással találta meg társát – ezúttal Litauszkit –, aki fejjel készítette le lövésre a labdát, de nem volt érkező társ. A szünet előtt még Bardhi kínálta meg egy életerős lökettel Székely kapust, aki öklözve hárított – 0-1-et mutatott az eredményjelző a szünetben.

Az 55. percben nem múlt sokon az újpesti egyenlítés, de Kálnoki Kis fejesét mentették a gólvonal előtt. Tíz perccel később Diarra kísérletében sokkal kevesebb veszély volt, a paksi kapust nem is tudta meglepni. A vendégek előtt a hetvenedik percben adódott lehetőség, Bertus lövését azonban Balajcza védte vetődve.

Alig több mint tíz perc volt vissza a rendes játékidőből, amikor egy Cseke-lövés okozhatott volna riadalmat, de a gyenge kísérletet ismét hatástalanította a jól koncentráló paksi hálóőr. A jól küzdő paksi játékosok újabb lehetőséget is kialakítottak, de Gévay kicsit rosszul állította be az irányzékot, így Balajczának nem kellett közbeavatkoznia. A vége előtt nem sokkal Windecker tört el egy beadást, és bár sokan azt hitték, ez lesz a meccs utolsó momentuma, nem így lett: Windecker József a 91. percben már jobban célzott fejjel, és góljával 1-1-re mentette a meccset.

– Végig a Paks akarata érvényesült, lezárhatta volna ezt a mérkőzést. Voltak még helyzetei a vendégcsapatnak, amit nem sikerült értékesíteni, a végén pedig egy bekapott góllal egy-egy lett a végeredmény. Ezt a találkozót a Paksnak meg kellett volna nyernie. Hahn rúgott egy nagyon szép gólt, az Újpest pedig nem találta a csapaton a fogást. A végén azonban kihagyott a figyelem, ebből született a hazaiak egyenlítése – mondta a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.