Tisza szabadrúgása döntött Debrecenben

Alacsony színvonalú mérkőzésen szenvedett vereséget az Újpest.
 
 

Tisza szabadrúgása döntött Debrecenben

Alacsony színvonalú mérkőzésen szenvedett vereséget az Újpest.
 
 
 

Tisza szabadrúgása döntött Debrecenben

Alacsony színvonalú mérkőzésen szenvedett vereséget az Újpest.

Mindkét csapat kupamérkőzéssel hangolódott a hét közben a mai találkozóra. A Loki 3-0-ra kikapott a Fradi otthonában, míg az Újpest döntetlent játszott Békéscsabán, és bejutott a Magyar Kupa fináléjába. Mindössze egy pont választotta el a két csapatot a tabellán, éppen ezért mindkét együttes számára nagyon fontos volt a mai találkozó. A 44 pontos vendégek egy győzelem esetén megelőznék a 45 pontos hajdúságiakat. Legutóbb Újpesten találkoztak egymással a felek, akkor két büntető után 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Izgalommentesen kezdődött a mérkőzés, az első negyedóra legfontosabb történése egy hazai változtatás volt, Szakályt kellett korán lecserélni sérülése miatt. Egészen a 22. percig eseménytelenül zajlott a játék a pályán, aztán a semmiből jött egy vendég helyzet, de Filkor jobb oldali beadását Hazard öt méterről a bal alsó sarok mellé vágta. A csapatoknak nem jött meg a kedvük a próbálkozáshoz ettől a lehetőségtől, továbbra is a küzdelem és a mezőnyjáték dominált. A 40. percben a második csereként beálló Djelmics elé került a labda két újpesti védő tétovázása után, a légiósnak azonban gyengére sikerült a lövése tizenhét méterről. Ez volt az utolsó – és mindösszesen a második – lehetőség a nagyon unalmas első játékrészben.

A második félidő elején bekezdett a Debrecen, előbb Brkovics szöglet utáni fejese kerülte el veszélyesen Balajcza kapuját, majd az 50. percben Bódi kapáslövését védte a vendégkapus. Szinte már 5 perc alatt több minden történt a második felvonásba, mint az elsőben. Holman került aztán ziccerbe a 64. percben, de kissé kisodródott helyzetben nem sikerült Balajcza felett átlöbbölnie a labdát. A 73. percben a frissen beállt Kabát elé került a labda Filkor jobb oldali beadása után, a rutinos csatár azonban nem találta el nagy helyzetben a játékszert. Kilenc perccel később Tisza távoli szabadrúgása szerencsés körülmények között a hálóban kötött ki, Balajcza jobb napjain talán védte volna ezt a lövést, de ma nem, így 1-0. Ez a gól pedig mindent eldöntött, a Debrecen leszakította magáról az Újpestet, a Videoton viszont győzelmének köszönhetően két pontra megközelítette a harmadik Lokit.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte.

– Azt szoktuk mondani, hogy ilyen mérkőzés is van, ezen is túlvagyunk. Elég mérsékelt teljesítményt nyújtottak a csapatok, de ennek is megvan a magyarázata: a sorozatmérkőzések nagymértékben befolyásolják a meccseket, így ezt a találkozót is. Úgy nézett ki, hogy tipikus döntetlenes meccs lesz, ha talál valaki egy gólt, akkor megnyeri a párharcot. Tisza Tibornak köszönhetően ez a Debrecennek sikerült. Viszont a DVSC az elején hátrányba is került, a sérülések miatt ugyanis cserélgetni kellett. Ott egy kicsi nyomást tudott gyakorolni az ellenfél, viszont egy zicceren kívül nem volt nagy helyzetük. A második félidőben Holmannak volt nagy lehetősége, ha azt bepasszolja, akkor előbb is vezetést szerezhetett volna a Debrecen. Az Újpestnek is volt komoly lehetősége Kabát révén. Aztán jött Tisza, és amikor ő beszáll, akkor azért a pontrúgásokat ő szokta elvégezni. Most is ragyogóan végezte el – igaz, hogy kicsit zavarták is a kapust, de azt gondolom, ez egy védhető lövés lett volna. Úgy érzem, kicsit hibázott a kapus, de azt szoktuk mondani: aki eltalálja a kaput, és gólt lő, az megérdemelten nyeri meg a mérkőzést. A DVSC megérdemelten nyert, ugyanis az Újpest nem késztette nagyobb erőbedobásra még a gól után sem. Ahogy mondtam, a szerda-szombat terhelés sokat kivesz a játékosokból, ez ezen a meccsen is látható volt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.