A Rangadó.hu szakértője

Baki Ákos hét perc alatt meccset nyert az MTK-nak

Csak a végén állt be a bekk, de nagyon fontos győzelmet hozott csapatának.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Baki Ákos hét perc alatt meccset nyert az MTK-nak

Csak a végén állt be a bekk, de nagyon fontos győzelmet hozott csapatának.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Baki Ákos hét perc alatt meccset nyert az MTK-nak

Csak a végén állt be a bekk, de nagyon fontos győzelmet hozott csapatának.

Az eredeti időponthoz képest mintegy két hónappal később került megrendezésre az egyaránt Európa Liga-helyezésért küzdő MTK és a Paks 20. fordulós csatája. Érdekesség, hogy a két gárda idei két (Pakson rendezett) meccsén a 2. helyezett fővárosiak nem tudtak nyerni (1-1 és 4-1), ráadásul utóbbi találkozó eredményeként lett bajnok a Ferencváros. A dunaújvárosban rendezett mérkőzésen Ramos, Torghelle, Strestík és Hrepka sem léphetett pályára sérülés miatt.

Felettébb eseménytelenül alakult az első játékrész, az első említésre méltó esemény a Chicago Fire-rel időközben hírbe hozott Thiam durva belépője és az ezért járó sárga lap volt. A 34. percben Hajdú lőtt mellé Nikacs passza után, majd két perccel később Szabó J. sárgult be.

A 41. percben még Gera próbálkozott Bese passzából, de Székely magabiztos védését követően több érdemleges már nem történt az első félidőben.

Nem csoda, hogy a szünetben változtatott a Paks: Szakály érkezett Kesztyűs helyére. Az 52. percben Bese bólintott fölé szögletből, majd Varga Sz. is beállt, Hajdút váltotta. A 68. percben Bajner is lejött, Bartha kapott lehetőséget. A remek támadó 5 perccel később szabadrúgásból veszélyeztetett, de Hegedűs résen volt.

Két perccel később már gólt is elért a rutinos szélső, de Andó-Szabó sípja megszólalt, így érvénytelenítve a találatot. Az ok: les. A 80. percben Hahn helyére élete 5. NB I-es meccsén Nagy Richárd állt. Ezután Vass Ádám sárgult be becsúszásért.

A szabadrúgás után Hegedűs védte szépen a veszélyes csúsztatást. Reagált is az MTK: Varga Szabolcs fejelt mellé. Ezután Kanta is lejött, Baki fejezte be a meccset a helyén. A végén Gera is elhagyta a játékteret, Deutsch Bence kapott lehetőséget.

A slusszpoén azonban csak ezután jött: a 93. percben egy távoli Vass-felívelést követően a csereként csak pár perccel azelőtt beállt Baki Ákos felugrott és a hálóba csúsztatott (1-0), így nagyon fontos három ponthoz juttatva csapatát. A játékvezető ugyanis ezután közvetlenül véget vetett az összecsapásnak.

Az MTK ezzel már szinte biztosan dobogós, a Paks viszont óriási lehetőséget szalajtott el arra, hogy feljebb kapaszkodjon a tabellán.

A címlapkép az mtkbudapest.hu-ról származik.

A Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője:

- Nagyon nehéz bármit is mondani erről a mérkőzésről. Teljesen döntetlenszagú találkozó volt, kevés helyzettel. Elkerülhető gólt kaptunk, ami nagy csalódás.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.