A Rangadó.hu szakértője

Újra dobogóközelben a Haladás

A szombathelyiek Williams góljával 1-0-ra legyőzték Sopronban a sereghajtó Békéscsabát.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Újra dobogóközelben a Haladás

A szombathelyiek Williams góljával 1-0-ra legyőzték Sopronban a sereghajtó Békéscsabát.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Újra dobogóközelben a Haladás

A szombathelyiek Williams góljával 1-0-ra legyőzték Sopronban a sereghajtó Békéscsabát.

A Haladás a soproni albérletében látta vendégül a kiesés ellen menekülő Békéscsabát az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A találkozó elején a szombathelyi csapat próbált kezdeményezni, a 17. percben Iszlai lövése Vaskó hátán csattant. Kilenc perccel később Schimmer tette át a labdát a baloldalra, majd Halmosi Gaál elé tálalt, aki azonban 9 méterről fölé lőtt. Rögtön ezt követően a másik oldalon Királynak kellett bravúrt bemutatnia: Laczkó beadását Punosevac éles szögből fejelte kapura, de a válogatott hálóőr átért a hosszúra és nagyot védett.

Az első játékrész utolsó tíz percébe lépve Németh Márió szenzációs indítással hozta helyzetbe Gaált, akinek 15 méteres lövését Polekszics szögletre ütötte. Az első félidőben a Haladásnál volt többet a labda, de nagy ziccerig nem jutottak a hazaiak.

A második félidőre a Békéscsaba jött ki koncentráltabban, egy szabadrúgás után Punosevac elrúgta a labdát a kapu felé, keresztbe élesen, ám a hosszún érkező Calvente már nem tudta kapu felé irányítani az erősen érkező játékszert, így az mellé ment. Nagy helyzetet úszott meg a Haladás.

Ezt követően aztán összeszedte magát a szombathelyi csapat, Williams közelről előbb a felső lécet találta el, majd az 56. percben a vezetést is megszerezte az ausztrál támadó: egy bedobást követően Németh Márióhoz került a labda, aki belépett a 16-oson belülre, lövésébe csak beleérni tudott Polekszics, a róla levánszorgó labdát pedig bepofozta a kapuba Williams. (1-0)

Öt perccel később közel állt az egyenlítéshez az Előre, Calvente kapott jó labdát, egyedül vezethette Királyra, de a 101-szeres válogatott elpiszkálta a lábai közül. Az utolsó negyedórában hiába próbálkoztak a vendégek, a szombathelyi hálóőr eszén nem tudtak túljárni, így maradt az egy-nullás végeredmény. A dobogóért küzdő Haladás pontszámban beérte a Videotont, míg a sereghajtó Békéscsabának tovább nőt a hátránya a Puskás Akadémia és a Vasassal szemben.

- Az első félidő nem hozott magas színvonalat, nem láthattunk jó futballt - kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott labdarúgója. - A második félidő irama már tetszett, helyzetek is akadtak mindkét oldalon. Ha őszinte akarok lenni, akkor a döntetlen igazságosabb lett volna, mert a Békéscsaba is jó benyomást tett rám. A Haladás berúgta a helyzetét, az Előre nem, ez döntötte el a meccset.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.