A Rangadó.hu szakértője

Géresi mentette meg a Videoton becsületét

2-0-ra vezetett a Vasas Felcsúton, de egy pontot fogott a Vidi.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Géresi mentette meg a Videoton becsületét

2-0-ra vezetett a Vasas Felcsúton, de egy pontot fogott a Vidi.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Géresi mentette meg a Videoton becsületét

2-0-ra vezetett a Vasas Felcsúton, de egy pontot fogott a Vidi.

Nem kellett sokat várni a két piros-kék csapat mérkőzésén az első helyzetre, a 4. percben Géresi lőhetett volna gólt, de öt méteres lövését Hermány védte, a kipattanó után Feczesin labdája is elakadt egy védőben. Egy percre rá Suljic lőtt fölé közelről, majd Haraszti tekert mellé kevéssel, aktívan kezdte tehát a meccset a dobogóra hajtó Videoton.

Mégis a Vasas szerzett vezetést, sőt, padlóra is küldte ellenfelét alig negyedóra elteltével... A 14. percben a vendégek első veszélyes támadásából Remili lépett ki a védők közül és nem hibázott (0-1). Még jóformán fel se ocsúdhatott a tavalyi bajnok, megint jött Remili, ezúttal 13 méterről lőtt, Kovácsik pedig csak beleérni tudott a labdába (0-2).

Horváth Ferenc Pölöskei helyére Oliveirát küldte be, támadóbbá téve a szerkezetet, de a Videoton csak szögletekig jutott. Kovácsiknak ellenben védenie is kellett, Vida lövését fogta a 34. percben. A Vasas a 40. percben majdnem bevitte a harmadik csapást is, szép kontra végén Novák ziccerben fölé lőtt. A másik oldalon Korcsmár belevetődött Oliveira lövésébe, a hazaiak hiába szerettek volna kezezés miatt 11-est, a Vasas előnnyel ment pihenőre.

Cserével kezdődött a második játékrész: Feczesinből is eleget látott Horváth Ferenc, Tischler Patrik állt be. Az 54. percben harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Videoton, Haraszti helyére Nego állt. Nyomást gyakorolt a hazai gárda, az 56. minutumban Géresi tekert mellé 15 méterről.

Egy perccel később is a Sóstói Stadion utolsó gólszerzője került helyzetbe, amikor kisodródott az üres kapu elől és végül nem tudott betalálni. A 62. percben kapufáig is jutott a fehérvári gárda, Suljic labdaszerzését követően ismét a fiatal Géresi lőtt 12 méterről, ezúttal Hermány tolta kapufára a játékszert.

A 71. percben Novák kapott sárga lapot, majd Remili és Suljic is erre a sorsra jutott. A 74. percben tört meg a jég: a nagyon veszélyesen játszó Géresi ezúttal már szépíteni tudott, amikor egy jobb oldali beadást paskolt a kapuba (1-2).

Három perccel később ismét betalált a Videoton: Géresi beadása után Nego vehette le a labdát és 15 méterről egyenlített (2-2). Igyekezett lassítani a játékos a vendégcsapat, Novák helyére Ignatidis állt.

A 88. percben eldőlhetett volna a meccs: Tischler a kapu közvetlen közeléből fejesével Hermányt találta el. Ezután Ádámot Adamovic váltotta, Szivacskit pedig Preklet.

Döntetlenjével a Videoton nem tudott nagy lépést tenni az Európa Liga-helyek felé, a Vasas viszont felettébb értékes pontot szerzett Felcsúton.

A Rangadó.hu szakértője Illés Zoltán, játékosügynök:

- Élvezetes, bár nem kifejezetten magas színvonalú találkozón vagyunk túl. A Videoton az első 10 percben 2-3 gólt is lőhetett volna, ehelyett a Vasas szinte szó szerint abból a két alkalomból talált be, amikor átlépte a félpályát. A félidő közepén változtatott is Horváth Ferenc, de ennek sok eredménye nem látszott. A második játékrész elején kissé leült a meccs, de aztán a gólokkal ismét felpörgött. A vendégek nem érdemtelenül vittek el pontot. A Videotonon azt láttam, hogy bármiféle elképzelés nélkül, egyéni képességeiket felhasználva fociztak. Hiányzott a mindenáron győzni akarás, ami mondjuk sportigazgatójukat, Kovács Zoltánt játékoskorában jellemezte.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.