Élvonal

A Paks elleni győzelemmel ünnepelt a Fradi

A közönség köszöntötte a friss bajnokot, az FTC 5-2-re verte a Paksot az élvonal 29. fordulójában.
 
 

Élvonal

A Paks elleni győzelemmel ünnepelt a Fradi

A közönség köszöntötte a friss bajnokot, az FTC 5-2-re verte a Paksot az élvonal 29. fordulójában.
 
 
 

Élvonal

A Paks elleni győzelemmel ünnepelt a Fradi

A közönség köszöntötte a friss bajnokot, az FTC 5-2-re verte a Paksot az élvonal 29. fordulójában.

A már bajnok Ferencváros vendége volt a nemzetközi kupahelyekért harcoló, hatodik helyezett Paks az élvonal 29. fordulójában. A szerda esti találkozót ünneplés előzte meg: a friss aranyérmest most köszönthette otthonában a hazai közönség.

Hamar, a hetedik percben megszerezte a vezetést a Fradi: Nagy Dominik pazar passzal indította Radó Andrást, aki egészen a tizenegyespontig vezette a labdát, majd a kapuba lőtt – Molnár beleért, de hárítani már nem tudott (1-0). A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült: Lamah fejesét a gólvonalról tisztázták, majd Gera is fejjel célzott, de nem volt túl jó az irányzék – derül ki a Ferencváros-honlap tudósításából.

A 22. percben aztán Hajnal Tamás végzett el oldalról, mintegy 26 méterről szabadrúgást, a labda pedig a bal felső sarokba vágódott (2-0). Bár úgy tűnt, akár „gálába” is átmehet a mérkőzés, a paksiak egyáltalán nem gondolták így: megrázták magukat, és előbb Kulcsár lövése ment nem sokkal mellé, majd a 34. percben Szakály Dénes fejesével szépített is a csapat (2-1). A gól után ismét a Fradi volt kezdeményezőbb, a hajrában Böde előtt adódott például lehetőség, de a válogatott támadó az égbe lőtte a labdát. A 43. percben egy szabadrúgás Leandrót találta tisztán az ötös sarkánál, a védő azonban félfordulatból csak a jól helyezkedő Molnárt találta el – 2-1-gyel zárult az első játékrész.

Radó nyithatta volna a góltermelést a második félidőben is: a 49. percben a kapufát találta telibe. Nem sokkal később Kecskés ugrott ki a Fradi-védőkkel a nyakában, estében viszont nem tudta ellőni a labdát Dibusz mellett. Egy óra játék után jelezte a Paks, ők bizony nem megtapsolni jöttek a bajnokot: Hahn János egy beadást bólintott a hazai kapuba (2-2). Hat perccel később érkezett a Fradi-válasz: a szünetben beállt Gyömbér Gábor a kaputól 22 méterre gondolt egyet, majd kíméletlenül a jobb alsóba lőtt (3-2).

Nem sült el ilyen jól a meccs a másik, szünetben beállt játékosnak: a paksi Balázs Zsolt ütésért kapott azonnali piros lapja miatt idő előtt mehetett zuhanyozni.

Varga lövésénél Molnár szögletre tolta a labdát, a 83. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Roland Lamah lövésébe Kulcsár Dávid ért bele, a megpattanó játékszer pedig a hálóban kötött ki (4-2). Nem ez volt az utolsó jelentősebb momentuma a meccsnek: a 92. percben Lamah bólintott a hálóba egy beadást (5-2). A Ferencváros gólgazdag mérkőzésen ünnepelte bajnoki címét az emberhátrányban már kevésbé jól muzsikáló Paks ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.