NB I 29. forduló

Az MTK javította paksi hibáját

Nem tudott közeledni a bennmaradó pozíciókhhoz a Békéscsaba, igaz, nem is távolodott.
 
 

NB I 29. forduló

Az MTK javította paksi hibáját

Nem tudott közeledni a bennmaradó pozíciókhhoz a Békéscsaba, igaz, nem is távolodott.
 
 
 

NB I 29. forduló

Az MTK javította paksi hibáját

Nem tudott közeledni a bennmaradó pozíciókhhoz a Békéscsaba, igaz, nem is távolodott.

Az MTK némileg meglepő különbségű paksi vereségével annak ellenére is bajnokká koronáztatta a Ferencvárost, hogy az kikapott Debrecenben. Ezzel egyúttal saját magának tett rosszat, hiszen ígéretes előnyük a harmadik helyezett előtt leolvadt, bár egy másik, Paks ellen elmaradt találkozót még pótolniuk kell később. A Békéscsaba ezzel szemben ismét pontot fogott a hétvégén, ezúttal a 9. DVTK ellen sikerült elcsípni egy egységet. Mint kiderült, ez csak a pozíció tartására volt elegendő, hiszen riválisaik közül a Vasas győzött, a Puskás Akadémia pedig döntetlent játszott, így az újonc továbbra is utolsó.

Az első negyed órában nem történt érdemleges, annak végén Baki Ákos visszarántásért sárgult be. A rendkívül eseménytelen 30 perc végén Marek Strestík sérült meg, így Hajdú Ádám állt a helyére. Egy percre rá Bese beadását Kanta fejelte Polekszics kezébe - Bernd Storck is a helyszínen figyelte a jobbhátvéd játékát.

A 36. percben Gera Dániel tűzte rá 23 méterről, Polekszics védett. A félidő hajrájában Nikacs passzolt Thiamhoz, aki lőtt, ismét a békéscsabai kapusnak kellett óriásit védenie.

A félidőben Zoran Szpisljak Bényei helyett Takács Péterrel frissített. Hiába: az 52. percben a Thiamot szerelő Vaskó és Damjanovic nem figyel, így Nikacs lecsap és a tizenegyespont magasságából megszerzi a vezetést az MTK-nak (1-0).

Ezt követően Vass és Laczkó is besárgult kakaskodásért, majd a hosszú sérülésből lábadozó Varga Szabolcs váltotta Nikacsot. Három perccel később Pauknert is bedobta a vezetőedző, Birtalannak kellett lejönnie.

A 66. percben ennek ellenére is növelte előnyét a "hazai" együttes: Varga fűzte be Vaskót, Gerának passzolt, aki óriási gólt lőtt a bal felsőbe (2-0).

Majdnem hamar összejött a szépítés: Punosevac 14 méterről a bal kapufát találta el a 69. percben. Egy perccel később Viczián is bejött, Spitzmüller hagyta el a játékteret. A 77. percben Takács Péer buktatta Vargát, sárga a "jutalma". A 83. percben Piermayr lelkesedte túl, ő Vass után rúgott lapért.

A ráadás perceiben Vogyicska állt be Kanta helyére, de nem ezzel ért véget a találkozó. A 93. minutumban ugyanis Hajdú Ádám külsővel tekert a hosszú oldali kapufa mellé, így csapata harmadik gólját szerezte (3-0).

Az MTK újabb apró lépést tett a második hely megszerzése felé, míg a Békéscsaba csak riválisai hasonlóan gyenge teljesítményének köszönhetően nem szakadt le tőlük.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.