A Rangadó.hu szakértője

Kikapott a Honvéd, Eppel gól nélkül maradt

Tovább küzd a dobogóért az Újpest.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kikapott a Honvéd, Eppel gól nélkül maradt

Tovább küzd a dobogóért az Újpest.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Kikapott a Honvéd, Eppel gól nélkül maradt

Tovább küzd a dobogóért az Újpest.

Fájó vereségbe futott bele szombaton a Vasas pályáján az Újpest. Egy végig élvezetes, kiélezett találkozón ugyanis a lila-fehérek egy hajrában kapott góllal végül 3-2-re alulmaradtak vendéglátóikkal szemben, így a 4. helyről várhatták a 29. fordulót, amelynek nyitómeccsén a Videoton győzelmével megelőzte őket. A szerdai ellenfél Budapest Honvéd a fehérváriakon kerekedett felül a 92. percben Vernes Richárd góljával, de még így is csak a 7. helyen állt a fordulót megelőzően.

A Honvéd indította útjára a labdát, de az Újpest támadott többet. Balogh ugratta ki Lencsét, aki Horváth A. kicselezését követően már túlságosan kisodródott ahhoz, hogy belője a kapuba a labdát. A 6. percben is a hazaiak veszélyeztettek, ekkor Mohl passzolt Andrichoz, aki éles szögből lőtt a kapusba.

A 22. percben Hidi szabadrúgását ütötte ki Balajcza vetődve, majd a 30. percben Szilágyi rúgott oda Balogh B.-nak, aminek sárga lett a jutalma. Hét perccel később újabb Hidi-szabadrúgást védett a hazaiak kapusa, majd Heris reklamálásért sárgult be.

A hajrá azonban egyértelműen a lila-fehéreké lett: előbb Andric cselei után kellett bravúrral mentenie Horváthnak, majd Lencse elől is fel kellett szedni egy labdát a hálóőrnek. Ezzel azonban még nem volt vége: a ráadás második percében Lencse bal oldali beadására robbant be Balogh és a kapuba passzolt (1-0).

A második félidő 11. percében Youlának kellett elhagynia a pályát, Vernes állt be, ugyanekkor Vasiljevicet Holender váltotta. Erre reagálva Vignjevics is cserélt, Lencse helyére Angelovot küldte be.

A 65. percben növelte előnyét az Újpest, miután Bardhi Mohllal kényszerítőzött, majd 16 méterről bevette Horváth kapuját (2-0).

Ezt követően sárga lapok színesítették a meccset, Baráth Herist rúgta meg, Kamber Angelovot tartotta fel. A 75. percben lejött Andric is, Hazard állt a helyére. A 77. percben kétségbeesetten utolsó válotztatását is végrehajtotta Marco Rossi: Hidit kapta le é Nagy Gergő érkezett. Három perccel később Litauszki sárgult be reklamálásért.

A 86. percben a másodk gól szerzője, Bardhi is elhagyta a játékteret, őt Windecker váltotta. A hosszabbítás első percében még Angelov is növelhette volna az előnyt, de a ziccert Horváth bravúrral kivédte.

A 2-0-s végeredménnyel az Újpest fellépett a dobogóra, míg a Honvéd felzárkózása megrekedt és csaknem biztosították 7. helyüket a szezon végére.

A Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi játékosa, több időszakban vezetőedzője:

- Sokat szidjuk a szövetséget, hogy milyen időpontokban rendez mérkőzéseket és ez most sem lehet másként: a 15.45-ös időpontban senki nem tud ott lenni egy bajnokin. Az Újpest dominált, de a nézőhiány az ő teljesítményükre is rányomta a bélyegét. A 20. perctől a Honvéd is ki-ki jött, de az első félidő hajrájában sikerült egy egyperces hosszabbítás alatt betalálnia a hazaiaknak - Lovricnak el kellett volna fejelnie a labdát. A második félidei cseréknek köszönhetően Eppel teljesen egyedül maradt elöl, amíg Youla fent volt, a hazaiak is jobban figyeltek hátul, de ezt követően teljesen beszorították a vendégeket és megérdemelten győztek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.