A Rangadó.hu szakértője

A Debrecen megverte, de bajnok a Fradi

Az MTK paksi vereségével ezúttal pontot sem kellett szereznie az FTC-nek a bajnoki címhez.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Debrecen megverte, de bajnok a Fradi

Az MTK paksi vereségével ezúttal pontot sem kellett szereznie az FTC-nek a bajnoki címhez.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

A Debrecen megverte, de bajnok a Fradi

Az MTK paksi vereségével ezúttal pontot sem kellett szereznie az FTC-nek a bajnoki címhez.

A Ferencvárost fogadta a Debrecen az élvonal 28. fordulójában. A Fradi egy győzelemmel bebiztosíthatta bajnoki címét, és akkor is aranyérmet ünnepelhetett, ha a Paks–MTK bajnokin nem nyer a vendégegyüttes.

Az első húsz perc elég lüktető játékot hozott. Jobban ment előre az FTC, de vagy nem sikerült eljutni lövésig, vagy a keresztbe passzolt labda érkező játékos híján átcsorgott a kapu előtt. A 28. percben Holmant senki sem támadta a Fradi-tizenhatos előterében, nem túl erős lövését Dibusz lábbal védte, majd a kipattanót Takács Tamás passzolta a hálóba (1-0) – vezetett a Debrecen úgy, hogy közben a Paks már 2-0-s előnyre tett szert az MTK ellen, így a Fradi hátrányban is bajnok volt.

A 30. percben Szakály kapott remek kiugratást, centerezett Takács elé, a csatár pedig Dibusz fölött a hálóba pörgetett (2-0). Gyakorlatilag első két helyzetét ki is használta a DVSC, így a játékrész folytatásában hiába volt valamivel többet a labda a Fradinál, a hazaiak magabiztos vezetéssel mehettek szünetre.

Az 50. percben közel jár a harmadik gólhoz a Debrecen, de Dibusz bravúrral beleért, a kapusról a gólvonal felé csorgó labdát pedig Leandro vágta ki. Nem változott a játék képe az első félidőhöz képest: a Fradi hamar magához vette az irányítást, a Debrecen átadta a területet, de ezzel nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat. A 62. percben szögletet rúghatott a Ferencváros, a kifejelt labda Dibuszig került hátra – nem úgy tűnt, hogy ebből lesz valami, de a visszalőtt labda végül Stanislav Sesták elé került, aki bevette a debreceni kaput (2-1).

A 68. percben Holman növelhette volna a hazai előnyt, de a kapufa a vendégeket segítette. A bekapott gól után felélénkült a hazaiak játéka, teljesen kiegyenlítetté vált a csata.

A hajrában visszavette a kezdeményezést a Fradi, mindent megtett az egyenlítésért, de a hazai védelem állta a sarat. Böde fejesénél került a legközelebb a gólhoz a vendégcsapat, de Verpecz kiválóan helyezkedett, és ölbe fogta a labdát. A végén még Ramírez kapott piros lapot egy kakaskodás után, de nem esett több gól, így megverte az immár bajnok Ferencvárost a DVSC.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte.

– Egy ragyogó mérkőzést láthattunk – ilyen találkozókra lenne szükség, hogy a magyar labdarúgás rohamosan tudjon fejlődni. A Fradi bajnokhoz méltóan kezdte a mérkőzést, irányította is azt, és helyzetekig is eljutott, azok viszont kimaradtak. A Debrecen viszont van olyan jó csapat, hogy ezt megbüntesse, éljen ezzel a lehetőséggel, és szépen el is húzott kettő-nullra. A Fradit is meg kell dicsérni, hiszen a második félidőhöz is bajnokhoz méltóan állt hozzá, de sok volt a hiba, ami eddig nem volt jellemző a csapatra. Viszont azt a lelkesedést, azt a hozzáállást, amit egész évben hoztak, azt hozták most is, és megpróbáltak egyenlíteni. A Debrecennek is volt egy óriási lehetősége, azzal elment volna a hazai csapat, de az kimaradt, az FTC pedig visszajött a meccsbe. Végig nyílt volt a találkozó. A vendégcsapat mindent egy lapra tett fel a fordításért, míg a DVSC mindent megtett azért, hogy ez ne jöjjön össze. Azt gondolom, megérdemelten nyert a Debrecen, de a Fradi bajnoki címe is megérdemelt, ha az egész éves teljesítményt nézzük – ez a futball, amit játszik, számottevő a magyar labdarúgásban. Az elmúlt időszakban mindig a Fradi jött ki az egymás elleni párharcokból győztesen, ma azonban a helyzetkihasználás a hazaiak javára döntött. A DVSC nagyon jó felfogásban játszott, ennek köszönhetően nyert.

A vereség ellenére volt mit ünnepelni
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.