NB I, 27. forduló

Két pontba került a Haladásnak Iszlai kihagyott büntetője

Újabb 1-1-es döntetlen Felcsúton.
 
 

NB I, 27. forduló

Két pontba került a Haladásnak Iszlai kihagyott büntetője

Újabb 1-1-es döntetlen Felcsúton.
 
 
 

NB I, 27. forduló

Két pontba került a Haladásnak Iszlai kihagyott büntetője

Újabb 1-1-es döntetlen Felcsúton.

Két, az utóbbi időszakban alulteljesítő csapat találkozott Felcsúton, ahol a Puskás Akadémia a Haladás együttesét fogadta. A hazaiaknak egy győzelem nagy segítség lett volna a kiesés elleni küzdelemben, a vendégek tovább szerettek volna "utazni" a középmezőnnyel. A szombathelyieknél padra szorult David Williams, Jánvári Gábor sérült volt, egyébiránt nagy meglepetést nem tartogattak a kezdő tizenegyek.

A 3. percben Pekár löketét kellett kiöklöznie Királynak, majd Csurko lőtt mellé később. A 13. percig kellett várni az első találatra: Márkvárt vett át egy passzt szépen és a bal felsőbe bombázott, a szombathelyi kapus tehetetlen volt (1-0).

A 25. percben Csurko szögletét követően Sallai pörgetett mellé sarokkal, majd Mészáros szabálytalansága után kapott sárga lapot. A 30. percben Mészáros adott be, a felcsútiak szerint Thomas Wils kézzel adott haza Királynak. Négy percre rá egyenlített a Haladás. Egy jobb oldali beadást Halmosi fejelt vissza középre, ott Martínez passzolt a kapuba (1-1).

A 40. minutumban Bosnjakra Fiola is rácsúszott Mészáros után, ő is sárga lapot kapott. Maradt izgalom a hajrára is: Kovács Lóránt harcolt ki tizenegyest Pauljevic mellett, Pogacsics azonban megfogta Iszlai lapos büntetőjét.

A második játékrész hazai helyzettel kezdődött: Mészáros 10 méterről lőtt, Király védett. Az 57. percben Castillion állt be a szlovák játékos helyére. Öt perccel később már veszélyt is teremtett a debreceni kölcsöntámadó, amikor Forró beadását lőtte tíz méterről mellé. A 64. percben Martínezt Williams váltotta. Egy percre rá Sallai is lejött, Zsótér jutott szóhoz.

A 71. percben Pauljevic kapott sárgát, majd Németh Máriót váltotta Medgyes. Már a 78. percben jártunk, amikor Kovács faultolta Csurkot, így ő is besárgult. A 83. percben Halmosi helyett élete első NB I-es meccsén Gyürki jött az igen eseménytelen mérkőzésen.

A végén Zsótér próbálkozott még többször is eldönteni a meccset, de az állás már nem változott (bár Williams és T. Wils még besárgult), így a felcsútiak ugyan csak egy pontot szereztek, de így is tettek egy tyúklépést a bennmaradás felé, a Haladás céljai pedig egyre távolabb kerülnek az idénre.

A Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Puskás Akadémia utánpótlásedzője:

- Az első félidőben valamivel több helyzetet teremtett a Puskás Akadémia, jobban akarta a gólt. Véleményem szerint a játékvezető nem adott meg egy jogos büntetőt a hazai csapatnak, a vendégek viszont egy kérdéses tizenegyest kaptak, amit viszont kihagytak. A második játékrész már kiegyenlített volt, igazságos eredmény született.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.