Keddi tutitár

Északi hazai, déli góliszony...

Ma még mindig barátkozunk...
 
 

Keddi tutitár

Északi hazai, déli góliszony...

Ma még mindig barátkozunk...
 
 
 

Keddi tutitár

Északi hazai, déli góliszony...

Ma még mindig barátkozunk...

Norvégia-Finnország 1!

A két gyenge formában lévő északi csapat csatájából a hazaiak jöhetnek ki jobban...

Norvégia nem lesz ott a kontinensviadalon - de jó ezt így leírni! A piros-kékek a csoportjukban Olaszország és Horvátország mögött a 3. helyet szerezték meg, ezért kényszerültek pótvizsgára. A csoportjukban a talkánoktól kétszer kikaptak, a horvátoknál sem jártak szerencsével, emellett egy hazai, Azerbajdzsán elleni pontvesztés számított kudarcnak. 13-10-es gólkülönbséggel zártak, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy hat mérkőzésen nem kaptak gólt, a horvátoknál egy ötöst kaptak ugyanakkor. A gárda a pótselejtezőkön sem tudott megújulni, sablonos, kiismerhető volt a játékuk. A bukás óta az idén Észtországban játszott barátságos meccset a norvég válogatott, de sikert itt sem értek el, 0-0 lett a végeredmény.

A finnek a mi csoportunkban szerepeltek, a 4. helyen zártak, de szemernyi esélyük sem volt a továbbjutásra. A szövetség kapitányt is cserélt a sorozat közben, de az új szakemberrel sem jöttek az eredmények. Vendégként két sikert értek el Pukkiék, a görögöknél a feröerieknél sikerült győzniük. A selejtezők óta három felkészülési találkozót játszottak a fehér-kékek, de ezekre sem lehetnek büszkék. Svédországtól, Izlandtól és Lengyelországtól is kikaptak a fiúk, nem rúgtak gólt, viszont kaptak kilencet. Az utolsó, lengyel túra igazán botrányosra sikeredet (5-0)...

Mindkét válogatott gyenge formába van hónapok óta, kettejük csatájától nem is várunk jó meccset. Ugyanakkor a norvégokat erősebbnek érezzük, a gyenge finneknek nem lesz esélyük. Tippünk így 1-es!

Macedónia-Bulgária -2.5!

Egyik válogatott sem az attraktív támadófutballjáról híres, ma sem hazudtolják meg önmagukat...

A macedónok szégyen szemre az utolsó helyen zártak a csoportjukban, még Luxemburg is megelőzte őket. Összesen 4 egységgel zárták a 10 meccses sorozatot, egyszer verték a miniállam nemzeti csapatát, egy egy remi jött össze Fehéroroszországban. Hat góljukra 18-cal válaszoltak ez ellenfelek. Az elmúlt három barátságos találkozójukon egy meglepetést azért elértek, magabiztosan verték Montenegrót, viszont kikaptak Libanontól, és a minap Szlovéniában is kapituláltak (1-0). A keret gyenge, klasszisok nincsenek a válogatottban.

A bolgár futball sem a fénykorát éli, a csoportjukban a 4. helyen zártak, Olaszország, Horvátország és Norvégia tekintélyes előnnyel zárt a fehér-zöldek előtt. A sorozatot 11 ponttal zárták, idegenben két sikert könyvelhetek el (Málta, Azerbajdzsán). A nemzeti csapat a múlt héten Portugáliában szerepelt barátságos találkozón, és hatalmas meglepetésre 1-0-ra diadalmaskodtak Naniék ellen. Azt gondolhatnák, hogy remekül védekeztek a vendégek, de ezúttal nem erről volt (csak) szó: a Cristiano Ronaldóék mintha el lettek volna átkozva, helyzetek sokaságát dolgozták és hagyták ki a kilencven perc során.

Egy fokkal a vendégeket érezzük esélyesebbnek, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy a két gárda nem rendez gólfesztivált. Három találat tuti, hogy nem jön össze. Tippünk így: -2.5!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.