Bundesliga

Ajánlatokkal bombázzák Dárdait

A magyar szakember hangsúlyozta, mindenképpen Berlinben marad.
 
 

Bundesliga

Ajánlatokkal bombázzák Dárdait

A magyar szakember hangsúlyozta, mindenképpen Berlinben marad.
 
 
 

Bundesliga

Ajánlatokkal bombázzák Dárdait

A magyar szakember hangsúlyozta, mindenképpen Berlinben marad.

Közismert, hogy a Hertha valósággal szárnyal az évadban Dárdai Pállal a kispadján: a szezon végéhez közeledve továbbra is tartja a harmadik pozíciót a bajnokságban. Nem csoda, hogy egyre többen foglalkoznak a magyar trénerrel. A 11REUNDE által készített interjút a bz-berlin.de idézi.

- A csapatnak fizikális gondjai voltak, és rossz irányba tartott - mesélt a Hertha első csapatának átvétele előtti időkről Dárdai. - Mindig azon gondolkodtam, hogy a következő edzőnek nagyon nehéz dolga lesz. És ki lett a következő? Én...

De a tapasztalatlan tréner nem ijedt meg.

- A kezdetektől fogva azt mondtam Michael Preetz sportigazgatónak, hogy nem kell engem kirúgni. Tudom, mikor kell távoznom. Ha zsinórban ötször vagy hatszor kikapunk, akkor felállok és azt mondom: köszönöm, majd visszalépek egy szintet, és újra az ifikkel foglalkozom - fogalmazott a magyar edző.

- Annyi ajánlatot kapok, hogy magam is meglepődöm, de ami az egyik fülemen be, az a másikon ki... Jól érzem itt magam, a fiaim a Herthánál fociznak, a családom is boldog, mi többet kívánhatnék még? - tette fel a kérdést Dárdai.

A célokkal kapcsolatban meglepő kijelentést tett a mester.

- A Német Kupa megnyerése fontosabb, mint a BL-helyezés elérése. Csapatom átlagéletkora 22 év. Miért kéne feltétlenül egy BL-szerepléssel járó nyomást helyeznem rájuk? Ott nem lehet hibázni - mondta Dárdai.

- Egy kupadöntőt a szurkolók is jobban megjegyeznek, évtizedekkel később is emlegetik. A napja igazi ünnep, felejthetetlen. Pénzért ilyet nem lehet venni. Ráadásul az utánpótlásunknak is jót tenne, nem csábíthatnák el őket olyan csapatok, mint a Wolfsburg, a Gladbach vagy a Lipcse - értékelt a Hertha sikeredzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.