NB I 26. forduló

Ezúttal az Újpesten csattant a végén az ostor

Teljesen eseménytelen második félidő utolsó perceiben egy fejessel nyert a sereghajtó Békéscsaba.
 
 

NB I 26. forduló

Ezúttal az Újpesten csattant a végén az ostor

Teljesen eseménytelen második félidő utolsó perceiben egy fejessel nyert a sereghajtó Békéscsaba.
 
 
 

NB I 26. forduló

Ezúttal az Újpesten csattant a végén az ostor

Teljesen eseménytelen második félidő utolsó perceiben egy fejessel nyert a sereghajtó Békéscsaba.

A Békéscsaba Videoton elleni újabb, ezúttal már harmadik bravúros pontszerzése után tovább folytatná hosszú tavaszi hadjáratát a bennmaradás érdekében. Hiába csak egyszer kaptak ki elmúlt öt meccsükön, hátrányuk a bennmaradáshoz képest még mindig négy pont. Ellenfelük az az Újpest lesz, amely első 2016-os meccsén legyőzte a Vidit, de aztán egészen a múlt heti 93. perces, Diósgyőr elleni győzelemig egyszer sem gyűjtött három pontot, mégis harmadik.

A találkozón nem játszhatott a sérült Balázs B., Nagy G., Perovic és Heris; a hazaiaknál Damjanovic és Piermayr eltiltott volt.

A Békéscsabáé volt az első lehetőség: a 12. minutumban Birtalan adott be és Spitzmüller lőtt, kevéssel fölé. Négy perccel később Lencse készített le Hazardnak, aki a tizenhatos vonaláról lőhetett, Mursits hárított. A folytatásban ismét a hazaiak kapusának akadt dolga: Andric adott be jobbról, Lencse az ötösről lőtt éppen a hálóőr kezébe.

Már közeledtünk a félidő hajrájához, amikor Birtalan a tizenhatos sarkáról lőtt, Balajczának kellett kiöklöznie szögletre. A 41. percben Punosevac került helyzetbe egy szép indítást követően, Balajcza lábbal hárította a ziccert. Az utolsó percben Calvente beadásából Birtalan teljesen tisztán lőhetett, de Balajcza nagy bravúrral védett. A szögletből Fabio csavart Fehér Zsolt fejére, de célt tévesztett a védő. A szünetre így 0-0-s döntetlennel vonulhattak a felek.

A második félidőben az első említésre méltó momentum egy csere volt: 10 perc elteltével ugyanis Lencse helyére jött Mohl. Újabb tíz perccel később Kabát is lehetőséget kapott, Angelov helyén. Hihetetlenek hangzik, de ezt követően is csak cserékről számolhatunk be. A 76. percben Paukner állt be Laczkó helyett, majd egy perccel később Cseke is bizonyíthatott, Bardhi hagyta el a játékteret.

A 83. percig kellett várni az első érdemleges helyzetre: Calvente beadása nyomán Punosevac öt méterről lőtt mellé. A végén azonban csattant az ostor, ami a múlt héten az Újpest kezében volt, most pedig a szenvedő alanyok voltak: Calvente szögletét Paukner bólintotta Balajcza kapujába (1-0). A végén Birtalan helér Balog Zs. jött.

Győzelmével a Békéscsaba tovább folytatja felzárkózását, a Vasas és a Puskás Akadémia sem lehet nyugodt a közeledésük láttán. Az Újpest viszont kifejezetten csalódott lehet, hiszen ismét lecsúsznak a dobogóról.

A Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba Magyar Kupa-győztes korábbi játékosa:

– Mindkét félidőben jobban játszott a Békéscsaba, és már az első negyvenöt perc alatt eldönthette volna a három pont sorsát. Akár több góllal is nyerhetett volna. A teljesen megérdemelt gól egy szögletet követően született. A második félidőben is a hazaiak irányítottak, míg az Újpestnek momentuma sem akadt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.