Itt az MTK-csoda: kupadöntő!

Nagy meglepetésre a másodosztályú MTK jutott be elsőként a Magyar Kupa döntőjébe!
 
 

Itt az MTK-csoda: kupadöntő!

Nagy meglepetésre a másodosztályú MTK jutott be elsőként a Magyar Kupa döntőjébe!
 
 
 

Itt az MTK-csoda: kupadöntő!

Nagy meglepetésre a másodosztályú MTK jutott be elsőként a Magyar Kupa döntőjébe!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A fővárosiak az elődöntő visszavágóján 2-0-ra győztek az élvonalban bajnoki címvédő Videoton FC otthonában, így összesítésben egy góllal jobbnak bizonyultak riválisuknál.

Hegedüs Lajos védéseivel kezdődött a meccs, először Nemanja Nikolics, majd Sándor György lövésénél kellett mentenie, előbbinél bravúrral. Az első vendéglövés Zsidai László nevéhez fűződik, melyet Mladen Bozsovics védett. A 21. percben Marco Caneira szabálytalankodott Tischler Patrikkal szemben a kaputól húsz méterre, a szabadrúgást Kanta József remekül csavarta a bal felső sarokba – tudósít az MTK honlapja.

Tíz perccel később pedig már továbbjutásra állt a fővárosi csapat! Egy kontra végén Könyves Norbert tálalt nagyszerűen a beinduló Tischler elé, aki jobbról, tíz méterről a kifutó Bozsovics felett a kapuba emelt. A legnagyobb fehérvári lehetőség a 38. percben adódott, amikor egy bepasszolt labda találta üresen Nikolicsot. A támadó öt méterről a jobb kapufára bombázta a labdát. A szünetben pont úgy álltak a csapatok, mint az első meccsen...

A második félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a kétcsatáros játékra átállt Videoton. A 66. percben egy szabadrúgás után Vinicius fejelt az MTK kapujába, de lesről. A 73. percben Tischler megkapta második sárga lapját könyöklésért, ezért a bíró kiállította. A 81. percben Nikházi Márk csúszott rá Walterre, aki felpattant, és fellökte a középpályást. A játékvezető mindkettőnek pirosat adott. A hajrában még Torghelle Sándor fejesénél kellett védenie bravúrral Hegedüsnek, de több gól nem esett, az MTK játékosai végül hősies küzdelemben bejutottak a kupadöntőbe!

Az NB II Nyugati-csoportjában toronymagasan listavezető fővárosi alakulat 2004 után az első csapat, amely másodosztályúként kerül a kupadöntőbe. Nyolc éve a Budapest Honvédnak sikerült ez a bravúr. A finálét május elsején rendezik. A másik ágon a Debrecen 2-1-es előnyről várhatja a szerdai, újpesti második felvonást.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.