Szombati tutitár

Hazai esélyek...

Egy olasz és egy német meccsnek jártunk utána...
 
 

Szombati tutitár

Hazai esélyek...

Egy olasz és egy német meccsnek jártunk utána...
 
 
 

Szombati tutitár

Hazai esélyek...

Egy olasz és egy német meccsnek jártunk utána...

Sampdoria-Chievo 1!

A genoaiak lendületbe jöttek, ma végleg elszakadhatnak a veszélyes zónától.

A tengerészek nem lehetnek büszkék idei produktumukra, a gárda pocsék szezont fut, nincs mit szépíteni. Montella érkezése sem hozta meg eleinte a megújhodást, ám az elmúlt hetekben összekapták magukat a kék-fehérek, három mérkőzésen 7 egységet zsebeltek be, így fel is jöttek a 14. helyre. 32 egységet gyűjtöttek eddig Sorianóék, akik a Luigi Ferraris-ban 6-4-4-es mérleget hoztak össze. Ha ma nyernek Quagliarelláék, nagy lépést tesznek a biztos bennmaradás felé, hiszen a riválisokkal szemben megőrizhetik 6-7 pontos előnyüket. A keretben Carbonero sérült, Palombo és Sala viszont akár ott is lehet a padon.

A Chievo 35 pontjával a 10. helyen állomásozik, az erős őszt gyengébb tavasz követte, így a veronai együttes ma már csak szürke középcsapat. Lucas Castróék formája teljesen szeszélyes, elveszítették például a városi derbit (Hellas 3-1), viszont legyőzték a Genoát, és pontot tartottak otthon a Milannal szemben. Idegenben sem veszélytelenek a sárga-kékek, ezt az 5-2-8-as statisztikájuk is bizonyítja. Rolando Maran csapatának védelméből lesznek fontos hiányzók, Gamberini sérült, Dainelli eltiltott lesz, a csatársorban Inglese szerepeltetése erősen kérdéses.

A Sampdoria lendületben van, a Chievo pedig amolyan minden-mindegy alapon teljesít az elmúlt hetekben. Ha ma nyernek Murielék, szinte tuti, hogy bebiztosították élvonalbeli tagságukat. Erre a motivációs tényezőre alapozunk, tippünk így: 1-es!

Nürnberg-Leipzig 1x!

A Bundesliga II rangadóján nem érezzük esélytelennek a nagy formában lévő hazaiakat!

A harmadik fogadja az elsőt a Bundesliga II. 27. fordulójában. A Nürnberg tavaly nem tudott visszajutni a legjobbak közé, most viszont mindent megtesznek René Weiler fiai az osztályváltásért. Jelenleg play off pozícióban vannak, de ha tartani tudják az elmúlt hetekben mutatott formájukat, úgy megelőzhetik a Freiburgot (53) és a Lipcsét (56) is. Mert bizony mostanság száguldanak Burgstallerék, veretlenségüket október közepe óta őrzik, a legutóbbi négy bajnokijukat pedig egyaránt behúzták a frankok. Most 50 egységnél járnak, és a Grundig Stadium-ban még nem kaptak ki az idei kiírásban (8-5-0). A keret nem lesz teljes ma, hiszen egy bekk eltiltott lesz, egy kapus és egy védekező középpályás pedig sérült. Stieber viszont letöltötte büntetését, így ma megint kalkulálhat vele a szakmai stáb.

A Laipzig vezeti a tabellát 56 ponttal, a legtehetősebb német másodosztályú alakulatnál elvárás a feljutás. Ha minden jól megy, ez össze is jön Ralf Ragnick alakulatának. Idegenben 8-3-2 a vonatkozó statisztikájuk a fehér-pirosaknak, és a formájukra sem lehetne panasz, ha két hete nem kaptak volna ki rangadón Freiburgban (2-1). A gárda azóta visszatért a helyes útra, legutóbb - ha nem is könnyedén, de - legyűrték az 1860 München együttesét Gulácsiék. A keretben a vendégeknél is lesz hiányzó, két támadó és egy bekk bajlódott sérüléssel. Jó hír ugyanakkor, hogy az egyik kreatív csatáruk letöltötte eltiltását, így ma ismét bevetésre készen áll.

A Nürnberg otthon erős, egy pontra szerintünk jól lehetnek a bordó-feketék a listavezető ellen. A tippünk így: 1x!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.