Csütörtöki tutitár

Kalandozások Európában...

Spanyol alakulatokat favorizálunk...
 
 

Csütörtöki tutitár

Kalandozások Európában...

Spanyol alakulatokat favorizálunk...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Kalandozások Európában...

Spanyol alakulatokat favorizálunk...

Valencia-Athletic Bilbao 2x!

Akár meg is fejelheti egygólos előnyét a baszk együttes!

Gyűlnek a viharfelhők a Mestalla felett. A télen szerződtetett Gary Neville továbbra sem tud ütőképes együttest formálni Valenciában, a denevérek már csak a 11. helyen állnak a tabellán, a nemzetközi szereplésnek végleg búcsút inthetnek Negredóék. Otthon sem meggyőzőek Javi Fuegóék (4-7-3), és a formájuk megint gyenge. A Malaga felett aratott idegenbeli győzelmet három vereség követte - két bajnoki, egy EL. A hétvégén városi derbit játszottak Parejoék, ám a sereghajtó is megviccelte őket (Levante 1-0).

Egy hete a San Mamesben 1-0-ra kaptak ki Mustafiék, de az eredmény nagyon hízelgő volt a fehér-feketék számára. Aduriz egymaga eldönthette volna a továbbjutást, de a baszkok - egy kivétellel - minden helyzetet elpuskáztak. Az irreális talajon megrendezett meccsen a Valencia jobbára bekkelt, nem igazán tudott veszélyesen futballozni. Ma hiányzik a keretből Joao Cancelo és Cheryshev, Andre Gomez és Perez azonban már ott lehet talán a pályán.

Az Athletic egyre jobb formát mutat, a csíkosak feljöttek a tabellán a 6. pozícióba, amely a végelszámolásnál nemzetközi porondot érhet. Ernesto Valverde fiai négy bajnokit nyertek meg zsinórban, ontják a gólokat, és közben ugye az Európa Ligában is menetelnek. Elől a Susaete-Garcia-Munijain támadó középpályások remekül szolgálják ki a veterán Adurizt, aki ugyan az elmúlt három tétmeccsén nem volt eredményes, de köztudott, hogy életveszélyes az ellenfél kapuja előtt. A keretben csak Inaki Williems sérült.

A Valenciának támadnia kell, hiszen hátrányba került a San Mamesben. Viszont Gary Neville együttese ha kinyílik, beleszaladhat a késbe. És bizony ezt várjuk... A denevérek szétestek, a baszkok viszont szárnyalnak. Könnyen elképzelhető, hogy ismét a Bilbao nyer, de, hogy nem kap ki, az tuti! Tippünk így 2x!

Sevilla-Basel 1-es és +2.5! Sevilla 6.5 szöglet!

A hispánok továbbjutását várjuk a párharcból!

Unai Emery ütős kis alakulatot pakolt össze a déli városban. A Sevilla ráadásul hagyományosan komolyan veszi a nemzetközi kupákat, nem véletlen, hogy címvédőként vághatott neki előbb a BL-nek, majd az EL-nek. A bajnokságban is jól mennek Gamerióék, a Ramon Sanchez Pizjuan pedig valóságos vesztőhelynek számít. Szeptember 20-a óta valamennyi bajnokijukat megnyerték otthon Banegáék, vasárnap a Villarreal ellen fordítottak hátrányból (4-2). Hazai közegben letámadásra apellálnak, majd villámgyorsan igyekeznek megjátszani kreatív támadójátékosaikat. Ebből pedig nincsen hiány... Jó forma, félelmetes hazai mérleg, bő keret - nagyon sanszos az 1-es. A szakvezetés a Baselben kiállítot N'Zonzira, illetve a sérült Parejára és Vitolora nem számíthat. Krychowiak is hagyott ki edzéseket, de a légst azért összedrótozzák a mai összecsapásra.

A Basel megint jó eséllyel helvét bajnok lesz, jelenleg hatpontos előnnyel várja a folyatást. A piros-kékek pontjaik nagy részét otthon, a St. Jakob Parkban gyűjtik be. Az EL-ben magabiztosan nyerték meg a csoportot Jankoék, megelőzték a Fiorentinát is, aztán a következő kanyarban St. Etienne-t búcsúztatták Gashiék. A formájuk nekik is rendben van, a hétvégén a St. Gallent ők is 4-2-re verték, és szintén hátrányból fordítva.

Ami a hiányzókat illeti, Urs Fischer vezetőedző nem számíthat az eltiltott Samuelre, Sporar, Degen, Boetius, Akanji és Bjarnason. Degen és Bjarnason talán ott lehet a keretben...

A Sevilla hazai pályán rendre abszolút offenzív taktikát választ, és ezt várjuk ma is. Nagy a nyomás az ellenfeleken, így otthonában hagyományosan sok szögletet lő. Viszont a baseli együttesben is van támadópotenciál - akár Delgadoék is betalálhatnak. Hazai sikert, gólokat és szögleteket várunk ma este Sevillában!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.