A Rangadó.hu szakértője

Megint nem bírt a Vidi a Békéscsabával

Óriási ziccereket hagyott ki az újonc a bajnok ellen, de belefért.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megint nem bírt a Vidi a Békéscsabával

Óriási ziccereket hagyott ki az újonc a bajnok ellen, de belefért.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Megint nem bírt a Vidi a Békéscsabával

Óriási ziccereket hagyott ki az újonc a bajnok ellen, de belefért.

A két csapat három héttel ezelőtt is találkozott Felcsúton, akkor meglepetésre a Békéscsaba elvitt egy pontot. A Vidi most el akarta kerülni, hogy mint akkor, gyorsan hátrányba kerüljön, így magasra feltolt védekezéssel, letámadással indított. És mégis megismétlődött a történet: több fehérvári szöglet után az első Békéscsaba-sarokrúgásból Fabio beadását Laczkó Zsolt közelről felejte Kovácsik kapujába. Tökéletes déja vu: februárban is Laczkó szerzett vezetést a csabaiaknak…

A 17. percig nem láttunk veszélyes Videoton-próbálkozást, akkor Pátkai lépdelt át néhány lábon, aztán 16 méterről lőtt, Polekszics gond nélkül fogta a középre küldött labdát. Nem lehetett azt mondani, hogy a Videoton fölényben futballozik, egyáltalán, azt se nagyon, hogy futballozik. Rengeteg technikai hiba, ötlettelenség és ütemtelen támadások jelezték, formán kívül van a bajnoki címvédő. A Békéscsaba legnagyobb gondja a gólszerző Laczkó sérülése volt, húzódás miatt kellett lecserélni.

A 35. percben majdnem egyenlített a Vidi, Pátkai szépen emelt a védők mögé, Feczesin szemben a kapuval mellre vette a labdát, aztán lövés helyett kivárt, Fabio pedig szögletre szerelte. Két percre rá láttunk egy formásnak mondható hazai támadást is, melynek végén Géresi kevéssel csavarta a kapu mellé a labdát. Életjeleket adott a hazai csapat, miközben Spisljaknak megint cserélnie kellett, Eccleston is megsérült. Viszont a helyére érkező Paukner hős lehetett volna, a 45. percben Calvente remek elfutása és beadása után levette a labdát a kapussal szemben, de még egy cselt akart csinálni és Kovácsik felszedte előle a labdát. Óriási helyzet volt.

A második félidőre Horváth Ferenc beküldte másik befejezőcsatárát, Tischler Patrikot is. Övé volt a játékrész első helyzete, Juhász középre fejelt labdájáért ment fel, de fölé bólintott. Sokkal nagyobb lehetőség maradt ki a túloldalon: Birtalan pontos centerezése után Kovácsik reflexmozdulattal ütötte el a labdát, de az érkező Spitzmüller nyolc méterről, szemből lőhetett, Kovácsik azonban az ismétlést még nagyobb bravúrral hárította. Zroan Spisjak még ki se bosszankodta magát, amikor a Vidi egyenlített, Stopira fordult le középen és estében, 15 méterről a jobb sarokba lőtt. 0-2 helyett 1-1, nem mindegy…

Jobban pörgött a fehérvári csapat, mint az első félidőben (nem volt nehéz), de a Békéscsaba sem csak a védekezéssel törődött. A Vidiben érdekes módon a hátvédek, Stopira, Nego és Vinicius érkeztek rendre a legnagyobb elánnal a kapu előterébe a támadások végén. Vagy Juhász Roland, aki a 76. percben veszélyesen centerezett, Kovács közelről az oldalhálóba lőtt.

A Békéscsaba a 84. percben harmadik óriási ziccerét is kihagyta: Paukner egy beadást középről lőtt kapura, Kovácsik védett, de megint ott volt a kipattanó, ám Paukner égbe lőtte. A 94. percben még Damjanovicsot kiállította Nénmeth Ádám, de ez már nem segített a Vidin, amely másodszor sem bírt a kiesőjelölttel - és sokat köszönhet kapusának.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.