Hónapok óta sérülten játszik Hazard

 
 

Hónapok óta sérülten játszik Hazard

 
 
 

Hónapok óta sérülten játszik Hazard

Guus Hiddink, az angol bajnoki címvédő Chelsea menedzsere megerősítette, hogy belga válogatott játékosa, Eden Hazard hónapok óta sérülten futballozik.

A 25 éves középpályás édesapja, Thierry Hazard a Le Soir című belga lapnak elmondta, hogy fia az elmúlt hónapokban azért játszik korábbi formájához képest gyengébben, mert gyulladásos csípősérüléssel küszködik.

- Ahelyett, hogy biztosították volna számára a szükséges pihenést és hagyták volna felépülni, folyamatosan játszatták, mert fontos mérkőzéseik voltak – közölte.

Pénteki sajtótájékoztatóján Guus Hiddink lényegében megerősítette az újságban megjelenteket.

- Azt hiszem, az édesapának igaza van, az aggodalmai megalapozottak – jelentette ki a 69 éves holland edző. - Ez egy olyan sérülés, amivel lehet játszani, de ha valaki nincs tökéletes állapotban, az befolyással van a frissességére – magyarázta Hiddink.

Hazard-t tavaly az évad legjobb játékosának választották Angliában. A Premier League 2014–2015-ös kiírásában – a 2013–2014-es szezonhoz hasonlóan – 14 gólt szerzett. A mostani idényben a sérülése ellenére eddig már 26 meccsen lépett pályára, de még egyszer sem volt eredményes. A közelmúltban többször is kritizálták őt a szurkolók és az újságírók, legutóbb a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágója után, amikor a Chelsea hazai pályán 2-1-re kikapott a Paris Saint-Germain együttesétől, és kettős vereséggel búcsúzott a BL-től.

Hiddink hozzátette: Hazard elvileg a szombati, Everton elleni FA-kupa-negyeddöntőben szintén bevethető, szeretne is játszani, és egy órán keresztül képes lenne teljes intenzitással futballozni, de a tréner fontosabbnak tartja, hogy játékosa újra a lehető legjobb formába kerüljön.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.