Eltiltás

Ljopa-ügy: sokalja a Puskás az ötmeccses eltiltást, fellebeznek

 
 

Eltiltás

Ljopa-ügy: sokalja a Puskás az ötmeccses eltiltást, fellebeznek

 
 
 

Eltiltás

Ljopa-ügy: sokalja a Puskás az ötmeccses eltiltást, fellebeznek

Mint ismeretes, a Fegyelmi Bizottság március 10-i ülésén öt meccses eltiltással sújtotta az NB I szerdai fordulójában a játékvezetőt, Karakó Ferencet meglökő ukrán Dmitro Ljopát, a Puskás Akadémia játékosát. A súlyos ítéletet követően a felcsúti csapat fellebbezést tervez a 92. percben kiállított futballista ügyében.

- Egyértelmű, hogy a klub fellebbez. Az MLSZ Fegyelmi Szabályzata szerinti 82/2/A pont helyett mi a 82/1/A pontot tartjuk jogosnak ebben az esetben és két- vagy hárommeccses eltiltásra szeretnénk, ha mérsékelnék a büntetést. Akadémiáról lévén szó, jó példával kell elöl járnunk, a jelenleg érvényben lévő eltiltást túlzónak találjuk. Mi is megtekintettük, kielemeztük a felvételeket és ennek nyomán alakítottuk ki álláspontunkat - nyilatkozta a Rangadó.hu-nak Takács Bence, a Puskás Akadémia sajtófőnöke.

AZ MLSZ Fegyelmi Szabályzatának két említett pontja:

82/1/: Annak a labdarúgónak a büntetése, aki játékvezető téves, vagy tévesnek vélt döntése, ítélete ellen szóval vagy mozdulattal sportszerűtlen módon tiltakozik, működésére folyamatosan negatív kijelentéseket tesz:
a) eltiltás egy - hat mérkőzéstől

82/2: Ha a labdarúgó a játékvezető személyére sértő kifejezést használ, vagy ilyen jellegű mozdulatot tesz, az /1/ bekezdésben meghatározott fegyelmi vétség súlyosabb büntetése:
a) eltiltás három - nyolc mérkőzéstől

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.