A Rangadó.hu szakértője

Békéscsabán is eggyel nyert a Fradi

Radó gólja döntött az élvonal 24. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Békéscsabán is eggyel nyert a Fradi

Radó gólja döntött az élvonal 24. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Békéscsabán is eggyel nyert a Fradi

Radó gólja döntött az élvonal 24. fordulójában.

Bár a mérkőzés játékvezetői nem sokkal a kezdés előtt úton Békéscsaba felé balesetet szenvedtek, végül Pintér Csaba tudta vállalni a találkozót, ráadásul késés nélkül kezdődött az éllovas Fradi vendégjátéka.

Kapuja elé szegezte a hazaiakat a Ferencváros: alig több mint öt perc elteltével Radó lövését blokkolta a csabai védelem. Tíz perc elteltével Pintér szánta magát lövésre: Polekszics magabiztosan védett. Két perccel később ismét a hazai kapus volt munkában: Pintér próbálkozását hárította most is, majd Ramírez bombájánál lábbal védett – derült ki a Fradi-honlap tudósításából.

A társak félsikerét látva Lamah is megpróbálkozott túljárni Polekszics eszén, de újabb sikeres védéssel jelezte a kapus: jó formában van. Gera fejesénél aztán nem kellett közbeavatkozni: a válogatott középpályás centikkel elvétette a kaput. A 35. percben Trinks is kísérletet tett, sikertelenül: Polekszics a felső sarokból is kiszedte a lövést. Az utolsó percekben előbb Eccleston vétette el a labdát ordító gólhelyzetben, majd immár a sokadik Fradi-lövést semlegesítette a hazai kapus. Nem úszta meg azonban kapott gól nélkül a félidőt a Békéscsaba: a 44. percben Radó András lövésénél már Polekszics is tehetetlen volt – beleütött ugyan a labdába, de az a kapuban kötött ki (0-1).

Lamah szerelte a második játékrész elején Calventét – a hazaik büntetőt reklamáltak, de mehetett tovább a játék. Trinks egy szabadrúgással kínálta meg Polekszicset az 54. percben, aki csak öklözni merte az erős lövést. Egy óra elteltével Punosevac fejesénél Dibusz helyezkedett jól: nem lett gól a csabai akcióból. Néhány perccel később újabb bátor hazai támadás végén Laczkó fejese centikkel kerülte el a kaput.

A hajrába érve a Fradi előtt is újabb lehetőségek adódtak, de a távoli lövéseket nem sikerült gólra váltani. A 85. percben két egyenlítést érő labdát rontott a Békéscsaba, pontosabban Dibusz védett emberfelettit: előbb Calvente közeli kísérletét tornázta szögletre, majd a pontrúgás után Vaskó fejesénél újabb bravúrt mutatott be. Minimális különbségű vendégsiker született: 1-0-ra nyertek a fővárosiak a sereghajtó ellen.

– Közhely, de igaz: igazságtalan játék a futball. Null-nullnál nem száz, hanem ezerszázalékos ziccereket rontott a hazai együttes. Ha ezek közül egy is bemegy, másabb lett volna a játék képe, a Ferencvárosnak is kijjebb kellett volna jönnie, nagyobb terület lett volna a Békéscsaba előtt. Ebben a meccsben pont, pontok voltak csabai szempontból. Nyugodtan mondhatom, hogy a szerencse döntött, ennyivel volt jobb a Fradi. Dibusz a hajrában is hozta formáját, nélküle a csapata nem ment volna el három ponttal Békéscsabáról – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.