BL: A végjátékban jutott tovább a Benfica

Unalmas első félidő után felpörögtek az események Szentpéterváron.
 
 

BL: A végjátékban jutott tovább a Benfica

Unalmas első félidő után felpörögtek az események Szentpéterváron.
 
 
 

BL: A végjátékban jutott tovább a Benfica

Unalmas első félidő után felpörögtek az események Szentpéterváron.

Egygólos hátrányból kezdte tehát a mérkőzést az orosz csapat, amely okkal bizakodhatott a győzelemben a kezdő sípszó előtt, hiszen a Bajnokok Ligája kiírásának idei szezonjában mind a három mérkőzését megnyerte hazai környezetben.

Az első veszélyes lövési kísérletet azonban a vendégektől jegyezhettük fel, Jonas léc alá tartó labdáját Lodigin tolta szögletre. A válasz két perccel később érkezett a másik oldalon egy sokkal nagyobb ziccer formájában, Dzyuba azonban nyolc méterről nem tudta kihasználni Danny remek passzát.

A hazai ziccer után a Benfica vette át a mérkőzés irányítását, volt hogy percekig beszorították az oroszokat a kapujuk elé, Jonas és Sanches kísérletei azonban mindkét esetben célt tévesztettek. Az első félidő hátralévő perceiben csupán még egy Dzyuba lövés volt említésre méltó a 22. percben. A csapatok nagyon gyenge támadójátékot produkáltak, unalmassá téve ezzel az első játékrészt. De akár úgy is mondhatjuk, hogy taktikai csata zajlott a pályán…

A második félidőben sem változott a játék képe, az első izgalmas pillanatra egészen a 60. percig kellett várni, amikor is a két perccel az előtt pályára lépő Smolnikov elé került egy jobb oldali szabadrúgás után a labda, aki azonban hat méterről gyengén találta el a labdát, megkönnyítve ezzel Ederson dolgát. Egy perccel később ezúttal előkészített Smolnikov, nagyszerűen ugratta ki Dzyubát, a csatár viszont óriási ziccerben a kapu fölé bombázott. Éledezett a Zenit támadójátéka, de Dzyuba ziccere után egy perccel Lodiginnak is résen kellett lennie Jonas öt méterről leadott lövésénél. Felpörgött a mérkőzés.

Olyannyira felpörgött, hogy meg is született az első gól.A 69.percben Zhirkov bal oldalon szerzett erőszakosan labdát, amit egészen az alapvonalig vitt le a büntetőterületen belülre , középre lőtt labdáját pedig Hulk fejelte a léc alá, 1-0.

Hulk gólja

Ezután szinte rögtön egyenlíthetett volna a Benfica, ám Lodigin óriásit védést mutatott be Lindelöf fejesénél, meccsben tartva ezzel a hazaiakat. Ez a vendég ziccer azonban nem törte meg a hazaiak lendületét, akik látszólag nem szerették volna ha hosszabbításba torkollik a mérkőzés, el akarták dönteni a továbbjutás sorsát a rendes játékidőben.

Ennek ellenére nem ők, hanem a vendégek találtak be, eldöntve ezzel a párharcot. A 85. percben Raúl Jimenez lövését Lodigin lécre ütötte, a kipattanóra azonban érkezett Gaitán, aki üres kapura nem hibázott, 1-1.

Az egyenlítő találat
A gól után a Zenit nem tudott felpörögni, az utolsó pillanatban pedig jött a kegyelemdöfés. Talisca góljával idegenben is megverte ellenfelét a Benfica és kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.
A győztes gól
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.