Vasas

Megint Ferenczi kell egy Vasas-gólhoz?

Kettős emberelőnyben is gólképtelen az újonc, a veterán csatár szívesen beszállna, ha szólnának neki...
 
 

Vasas

Megint Ferenczi kell egy Vasas-gólhoz?

Kettős emberelőnyben is gólképtelen az újonc, a veterán csatár szívesen beszállna, ha szólnának neki...
 
 
 

Vasas

Megint Ferenczi kell egy Vasas-gólhoz?

Kettős emberelőnyben is gólképtelen az újonc, a veterán csatár szívesen beszállna, ha szólnának neki...

Angyalföldön, ha optimistán nézik a dolgokat, mondhatják: hátul megvolnánk. A Vasas nem kapott gólt az utolsó három meccsén, ami egy kiesés ellen küzdő csapatnál mindenképpen fontos és dícséretes. A télen érkezett német edző, Michael Oenning dícsérte is játékosai szervezettségét - arról azonban nehéz lenne elismerően szólni, amit elöl produkál az angyalföldi csapat.

A piros-kékek ezen a három találkozón kivétel nélkül emberelőnybe kerültek, de csak a Haladás ellen sikerült ezt kihasználni. Tegyük hozzá, ekkor játszottak a legkevesebbet fórban, hiszen a hajrában állították ki a szombathelyi Jagodicsot, és az eset utáni 11-esből lőtte a győztes gólt a Vasas. Egészen pontosan az a Ferenczi István, akit gyakorlatilag reaktiváltak erre a meccsre, edzőből lett ismét játékos.

A Honvéd és a Debrecen ellen jóval többet játszott emberelőnyben a Vasas, sőt, a kispestiek ellen húsz percig kettős előnyben, mégsem sikerült a gólszerzés, mindkét meccs 0-0- lett. Úgy tűnik, ha nincs Ferenczi, nincs party, úgyhogy megkérdeztük a hivatalosan az edzői stábhoz tartozó csatárt, jönne- e, ha újra hívnák.

- Ha szól az edző, természetesen jönnék, nagyon szívesen. De nélkülem is összejön majd, sokat dolgozunk a helyzetkihasználáson, edzéseken egyéni gyakorlás is van a csatároknak - felelte érdeklődésünkre az eddigi utolsó Vasas-gól szerzője. A kérdésre, hogy rutinos csatárként hogy látja, mi hiányzik elöl a csapat játékából, Ferenczi így válaszolt:

- Utólag könnyű okoskodni, hogy mit kellett volna máshogy csinálni a ziccereknél. Higgadtabbnak kell lenni, az biztos. Nyilván mindenki csalódott az eredmény miatt, mert mindkét meccset meg kellett volna nyernünk.

A játékos/edző véleményét osztja a hátvéd Debreczeni András is, aki szerint a biztonságra törekvés miatt is kezeli nehezen a csapat, ha neki kell irányítania egy meccs menetét.

- Ősszel kezdeményezőbbek voltunk eleinte, jobban kinyíltunk, ennek eredményeképpen a Lokitól például kaptunk egy négyest. Azóta inkább visszaállunk, átadjuk a területet az ellenfélnek. Ezt a legutóbbi két mérkőzésen is szépen megoldottuk, a gond ott kezdődött, amikor nekünk kellett volna kezdeményezni, kreatívabbnak lenni. Ez nem megy. A ziccereink így is megvoltak, de mintha átok ülne a csapaton. Remélem, minél előbb elmúlik - tette hozzá a hátvéd.

A Vasas továbbra sincs biztonságban, hátrafelé is figyelnie kell, hiszen a Békéscsaba például fontos pontokat szerzett legutóbb. Debreceni szerint ezért ők sem lehetnek elégedettek a döntetlenekkel.

- Jó, hogy nem kapunk gólt egymás után több meccsen, de nagyon kellenének már a három pontok... Egy remek formában lévő Debrecent állítottunk meg, de összességében inkább vesztettünk két pontot, mint nyertünk egyet. Lehet, hogy a végelszámolásnál ez az egy is számít, de az is lehet, hogy inkább az a kettő, amit nem zsebeltünk be. Nincs mese, edzéseken még többet kell gyakorolni az előnyös játékot és a helyzetkihasználást - adta meg a receptet Debreceni András.

Vagy pedig, ugyebár, még egy lehetőség adott: szólni kell Ferenczinek, hogy legközelebb megint ne csak edzőként üljön le a kispadra.

Címlapfotó: vasasfc.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.