Bundesliga

Az őszi forma elég lesz a Herthának a dobogóhoz

Semmi többre nincs szüksége Dárdaiéknak, mint megismételni az egyszer már bemutatott teljesítményt.
 
 

Bundesliga

Az őszi forma elég lesz a Herthának a dobogóhoz

Semmi többre nincs szüksége Dárdaiéknak, mint megismételni az egyszer már bemutatott teljesítményt.
 
 
 

Bundesliga

Az őszi forma elég lesz a Herthának a dobogóhoz

Semmi többre nincs szüksége Dárdaiéknak, mint megismételni az egyszer már bemutatott teljesítményt.

Egészen fantasztikus teljesítménnyel rukkol elő idén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A berliniek a német bajnokság vége előtt tíz fordulóval továbbra is a harmadik, Bajnokok Ligája-főtáblát érő pozícióban tartózkodnak, előnyük pedig három pont az üldözőboly előtt – a Mönchengladbach, a Mainz, a Schalke, a Leverkusen és a Wolfsburg áll a legközelebb hozzájuk. A szezon második feléből eddig hét meccs ment le, a Rangadó.hu összeállításában pedig megnéztük, kinek milyen sorsolása van még a hátralévő fordulókra.

A neheze még csak most jön

Elsőként nézzük a Herthát. Nem mondhatni, hogy Dárdaiék túllennének a legnehezebb meccseiken. Bár a Dortmund és a Wolfsburg elleni rangadókat már letudták, minden más riválissal meg kell mérkőzniük – az utolsó négy hétben jön például a Bayern, a Leverkusen és a Mainz is.

Az ősszel egyébként ezt a tíz fordulót 21 ponttal zárta a Hertha. Ha tavasszal ugyanez sikerülne, 63 pont állna a neve mellett a végelszámolásnál.

Szorosan a Hertha mögött

Másodiknak következzen a jelenleg negyedik Mönchengladbach. Eddig ők is csak a Dortmund és a Mainz elleni derbiken vannak túl a második félszezonban, így a Hertha mellett a Bayern, a Wolfsburg, a Schalke és a Leverkusen is vár még rájuk – az ősszel az utolsó tízmeccses szakaszt 23 ponttal abszolválta a 'Gladbach.

Ugyanezzel a teljesítménnyel 62 pontig jutnának május végére, amivel egy ponttal a Herthának jósolt pontszám mögött végeznének.

Négyből négy rangadót nyertek idén

A Bundesliga ötödik helyén kisebb meglepetésre most a Mainz áll. A kiváló formában lévő kiscsapat egyébként kifejezetten előnyös pozícióból várhatja a maradék meccseket, hiszen legutóbb óriási megdöbbenésre az Allianz Arénában győzte le a Bayern Münchent, előtte pedig a Mönchengladbach, a Schalke és a Leverkusen elleni derbiket is letudta – ráadásul mind a négyszer győzött.

A Mainz ugyanakkor azok ellen az ellenfelek ellen, akik jelenleg még hátra vannak, nem domborított ősszel: csak 14 pontot szedett össze. Ugyanezt produkálva 53 pontot szereznének a szezon végéig.

Nem tud kilábalni a gödörből a Schalke

A hatodik a Schalke, amely nincs kifejezetten jó formában. Az elmúlt 15 fordulóból csak ötször nyertek, ráadásul csak a Wolfsburg és a Mainz elleni meccset tudták eddig le a tavaszra.

Az utolsó tíz forduló során mindössze 11 pontig jutottak az őszi idényben, vagyis ezt folytatva 49-cel zárnának.

Ennél több kéne a 'Kusentől

A következő delikvens a Leverkusen, amely elmúlt három meccsén nem tudott pontot szerezni, pedig nem sokkal korábban még a Bayern ellen is kihoztak egy ikszet. Rangadóik közül ezt, valamint a Mainz és a Dortmund elleni találkozókat tudták le eddig.

Az utolsó tíz őszi forduló 15 pontot hozott a konyhára a Gyógyszergyáriaknak, akik ezzel 50 pontot gyűjtenének be júniusig – a Schalkét megelőzhetnék, de semmi több.

A Bajnokok Ligája megbéklyózza a Wolfsburgot

Vizsgálódásunk utolsó tárgya a Wolfsburg, amely Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt nem találja formáját a Bundesligában. Bár a Schalke, a Hertha és a Bayern elleni kőkemény meccseket már letudták, ezeken mindössze egy pontot szereztek.

Az őszi utolsó tíz forduló 14 pontot jelentett a Farkasoknak. Jelenlegi 34 pontjuk mellett ez 48-at ad ki a szezon végére, ezzel a vizsgált csapatok közül a leggyengébbek lennének.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.