Keddi tutitár

Angol vendég, spanyol hazai...

Két óriás is pályára lép ma!
 
 

Keddi tutitár

Angol vendég, spanyol hazai...

Két óriás is pályára lép ma!
 
 
 

Keddi tutitár

Angol vendég, spanyol hazai...

Két óriás is pályára lép ma!

Norwich-Chelsea 2!

A kanárik bajban vannak, a bajnok éledezik - ebből kettes lesz!

A Norwich válságban van. Alex Neil együttese már csak a 17. a tabellán, 24 egység áll a neve mellett, az elmúlt hét bajnokijukon hat zakó mellett csak egy iksz jött össze. A mélyrepülést egyelőre nem lehet megállítani, és a szerencse is elhagyta Bennettéket: szombaton délután a hajrában kaptak ki a listavezető Leicester otthonában. A védelemmel egyébként is komoly gondok vannak, ugyanis 27 fellépésen 51-szer kapitulált a hátvédsor.

Otthon, a Carrow Road-on 4-4-5 a statisztikája a gárdának, de utolsó sikerüket január 2-án aratták Tettey-ék (Southampton 1-0).

A téli börzén igyekeztek megerősíteni a keretet, a legnagyobb fogás Naismith volt az Evertontól, ám az eredményeken egyelőre nem jönnek. A keretben valamennyi meghatározó játékos bevetésre készen áll.

A Chelsea Hiddink mesterrel kezd magához térni. No, ez nem jelenti azt, hogy a kékek már a dobogót ostromolnák, 36 pontjukkal mindössze a 11. helyen tanyáznak. Eddig mindenből kilencet játszottak, vendégként valamelyest gyengébben (4-4-5). A forma viszont egyértelműen biztató, Willianék december közepe óta nem kaptak ki a Premier League-ben, és a BL-ben sem esélytelenek a párizsi 2-1-es végeredmény után.

A keretben vannak hiányzók, Pedro, Terry, Falcao és Zouma biztosan kihagyja a mai mérkőzést. Az állomány viszont elképesztően erős, tehát megfelelő helyettesei vannak a sérülteknek.

Azt gondoljuk, hogy a kanárik nem a lendületben lévő bajnok ellen lábalnak ki a hullámvölgyből. Diego Costáék behúzzák a három pontot, és folytatják a felzárkózást a tabellán. Tippünk így: 2-es!

Atletico Madrid - Real Sociedad Az 1. csapat győz és kevesebb mint 3,5 gól születik a mérkőzésen

A matracosok nyertes rangadón vannak túl, ma a jó formában lévő baszkokat kellene megállítaniuk - sikerülhet is!

Simeone mester együttesen óriási tettet hajtott végre szombaton: nullra verte a városi riválist a Bernabeuban (0-1)! A matracosok sikerükkel igyekeznek lépést tartani a Barcelonával, a 2. helyüket őrzik, 58 egység áll a nevük mellett. Otthon 8-3-1 a mutatójuk, ehhez szűkös, 15-6-os gólkülönbség párosul. Godinék elképesztő szervezetten futballoznak, a védelmük zárt, a kontráik életveszélyesek. Ha mindenképpen kritizálni akarjuk őket, akkor talán csak azt róhatjuk fel Griezmannéknak, hogy a felállt védelem ellen nehezebben boldogulnak. Másfél hete is így jártak, akkor a Villarreal pontot tudott csenni a Vicente Calderonból (0-0). Kokéék 26 bajnokin csak 11 gólt kaptak, ez az adat pedig önmagáért beszél. És még valami: a La Ligában eddig csak egyszer volt olyan ütközetük, amelyen esett volna 4 találat, és csak hétszer, amikor jött az over tipp. Ma az argentin mester nem számíthat Savic, Thomas, Tiago és Carrasco játékára.

Eusebio mesterrel a padon egyre jobban összeáll a San Sebastian-i alakulat. A csíkosok jó passzban vannak, ötmeccses veretlen szériát futnak, négy győzelem után a hétvégén ikszeltek a Malagával. A társulat fel is kapaszkodott 34 pontjával a 9. helyre - a táblázat első felében régen állomásoztak a kék-fehérek. Idegenben 4-3-6 Jonathasék sora, ehhez 19-21-es gólkülönbség párosul, azaz nem jellemző rájuk a bátortalanság. Jó hír a baszk drukkereknek, hogy a Sociedad házi gólkirálya, a 13 találatot jegyző Agirretxe felépült sérüléséből, a hétvégi bajnokin csereként beállt, és ha már pályára lépett, egyenlített is a déliek ellen (Malaga 1-1). A Canales és Carlos Martinez sérült, az eltiltott trió, Elustondo, Illaramendi és Jonathas viszont visszatérhet.

Mindkét együttes jó formát mutat, ám a hazaiak otthon nem ismernek kegyelmet. Nyernek Torresék, de jó szokásukhoz híven nem rendeznek gólfesztivált. Tippünk H és -3.5!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.