Pénteki tutitár

Egy vendég, egy hazai...

Ma irány Németország és Spanyolország!
 
 

Pénteki tutitár

Egy vendég, egy hazai...

Ma irány Németország és Spanyolország!
 
 
 

Pénteki tutitár

Egy vendég, egy hazai...

Ma irány Németország és Spanyolország!

Paderborn-RB Leipzig 2!

A kiesés ellen küzdő hazaiak alig ha tudják megállítani az éllovast...

Nagyot változott a világ a Paderbornnal. A kék-feketék tavaly még az élvonalban vitézkedtek, most viszont már a másodosztályú létük a tét. A gárda alaposan meggyengült tavalyhoz képest, már túlestek egy edzőváltáson, ám olybá tűnik, a korábbi nagyszerű középpályás, Stefan Effenberg sem tudja kivezetni a válságból az alakulatot.

Jelenleg a társulat mindössze a 16., osztályozós helyen áll, 22 fellépésen 18 egységet gyűjtve. Wahlék otthon gyengék, mutatójuk a Benteler-Arénában 2-5-4. Ami a formájukat illeti, arról mindent elmond, hogy október közepe óta képtelenek nyerni, 2016-ban saját közönségük előtt kapituláltak csúnyán a Kaiserslauternnek szemben (0-4), amit egy bielefeldi iksszel (1-1) igyekeztek rendbe hozni. A helyzetük nagyon necces, ugyanis a mögöttük lévő 1860 Münchent csak 3 ponttal előzik meg - egy-két botlás már a kieső helybe kerülhet. A keret ezúttal sem lesz teljes, két futballista fogadási botrányba keveredett, így Saglik és Lakis, két jó támadó is eltiltott lesz. Ugyancsak a támadószekcióból marad ki a sérült balszélső, Bickel.

A Lipcse vezeti a német másodosztályt, Ralf Ragnick alakulata 47 egységet számlál már, előnye a 3. Nürnberggel szemben immár 9 pont. Idegenben sem gyenge a Red Bull által szponzorált csapat, hét siker mellett háromszor ikszeltek, és csak a St. Paulinál kaptak ki. Ez volt a legutolsó túrájuk a fehér-pirosaknak, de a kudarcot a múlt hétvégén már feledtették az Union Berlin kiütésével (3-0). A legtehetősebb Bundesliga II-es brigád célja egyértelműen a feljutás, ennek megfelelően is igazoltak a nyáron. A keretben mindössze egy kapus sérült - így Gulácsi állhat a góllvonalon -, egy befejező csatár, az amerikai Boyd már bekapcsolódott a közös munkába.

Az egyik oldalon kudarcok, eredménytelenség, rossz hangulat, a másokon sikerek, bizonyítási vágy, önbizalom. Azt gondoljuk, hogy csakúgy, mint ősszel, ezúttal is Forsbergék nyerik meg a találkozót. A pontok Lipcsébe kerülnek! Tippünk így: 2-es!

Eibar-Las Palmas 1! +2,5!

Nem gondoljuk, hogy az otthon erős Eibarnál táltosodna meg az idegenben pocsék Las Palmas...

Az Eibar akár még a nemzetközi porondra is odaérhet, ha így folytatja. A baszk alakulat 25 forduló után 36 egységgel a 7. pozíciót foglalja el, otthon, az Ipurua Municipal Stadium-ban 7-3-3-as a mérlege, a két madridi nagycsapat mellett a Malag nyert nála. José Luis Mendilibar együttese lehetne jobb formában, az utolsó öt bajnokija közül négyet elveszített, és csak egyet nyert meg. A múlt hétvégén Vígóba látogattak Escalantéék, ahol bő egy óra elteltével háromgólos hátrányba kerültek. Inuiék tartását azonban bizonyítja, hogy a hajrában bevertek két találatot, így legalább kozmetikázni tudták a végeredményt.

Mostanában feltűnően gólgazdag mérkőzéseket vív az Eibar, a legutóbbi nyolc bajnokija közül héten esett legalább három találat. A védelem kissé ingatag, erre lehet magyarázat, hogy Luna és Ramis sérüléssel bajlódik ebből a csapatrészből. Keko, egy jobbszélső még kimarad, nem épült fel teljesen, viszont visszatérhet eltiltásából a középpályára az alapembernek számító Dani Garcia.

A Las Palmas kieső helyről várja a folytatást, a kanárik 21 pontig jutottak. Idegenben a legkutyábbak, még nem nyertek, három iksz mellett kilencszer kikaptak, gólkülönbségük a túrákon 11-27. Quique Setién fiai rossz passzban érkeznek az Eibarhoz, utolsó hat bajnokijuk közül ötöt bebuktak, egyszer nyertek. A múlt hétvégén a Barcát megszorongatták a szigeten, de pont nem járt ezért a teljesítményért. Az együttesbe visszatérhet eltiltása után Wakaso, viszont a sérültek közül a védelemben Dani Castellano, David Garcia, a középpályán Javi Castellano, Montoron és Hernan nem lesz bevethető.

Mindkét alakulat motivált lesz, hiszen a hazaiak még megcsíphetik a nemzetközi kupát érő helyen valamelyikét, a vendégek pedig élvonalbeli tagságuk meghosszabbításáért küzdenek. A hazai pálya mellett az erősebb keret is az Eibar mellett szól. A tippünk 1-es, egy másik szelvényen viszont érdemes behúzni a +2.5-ös opciót...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.