Videoton

Kovács István nagy visszatérése!

Hétvégén újra Szombathelyen játszik Kovács István, de ezúttal már ellenfélként!
 
 

Videoton

Kovács István nagy visszatérése!

Hétvégén újra Szombathelyen játszik Kovács István, de ezúttal már ellenfélként!
 
 
 

Videoton

Kovács István nagy visszatérése!

Hétvégén újra Szombathelyen játszik Kovács István, de ezúttal már ellenfélként!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A téli átigazolási időszak egyik slágertémája volt a szombathelyi Kovács István klubváltása. A középpályás egy héttel ezelőtt ünnepelte huszadik születésnapját, de fiatal kora ellenére – Szolnoki Rolanddal és Gyurcsó Ádámmal együtt – rendszeresen szóhoz jut a bajnokcsapatban. A szombati Haladás–Videoton meccs előtt a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a két együttes játékrendszere között nincs nagy különbség. Örül egykori csapata jó szereplésének, a régi játszótársak cukkolására pedig fel van készülve!

– Egy-egy gesztusából, megmozdulásából úgy tűnik, mintha már évek óta a Videoton játékosa lenne!

– Nagyon jól érzem magam, hiszen profi körülmények közé kerültem, a csapat is nagyon jó, és a társak is egyből befogadtak – mesélte a Rangadó megkeresésére Kovács István. – Rögtön a spanyolországi edzőtáborba csöppentem, ahol ugye a nap huszonnégy órájában együtt volt a társaság, utána Törökországba utaztunk, ez nagyban elősegítette a beilleszkedésemet. Szerencsére viszonylag jól szerepelünk, bár sajnos a legfontosabb mérkőzésünket, a Debrecen ellenit elvesztettük.

– A pályán, a játékban mennyire sikerült már az átállás, a beilleszkedés?

– Ez a legnagyobb feladatom. A játékrendszerben nagy változás, nagy különbség nincs a Haladáshoz képest, de a posztomon egész más a feladatom, ezért sok egyéni képzést kapok az edzőnktől és a másodedzőnktől. Szeretnék mielőbb a kezdőcsapat állandó tagja lenni. Eddig a meccsek felén kezdtem, a másik felén csereként álltam be, rotáljuk a csapatot, tehát nem mondhatom, hogy nem kaptam meg a lehetőséget.

– A rotáció jó, mert megfelelő pihenést biztosít, vagy rossz, mert kizökkenti a megszokott meccsritmusból?

– A Videoton nagyon profi körülmények között működik, huszonnégy-huszonöt játékos alkotja a keretet, és nagyjából mindenki ugyanolyan képességű. Nagyon jól megcsinálják a rotálást, a rendszeres játéklehetőségnek köszönhetően mindenki motivált.

– Pikáns meccs lesz a szombat esti, pláne önnek!

– Megyünk Szombathelyre! Nagyon jó szájízzel várom a találkozót. Remélem, okoztam örömöt a szurkolóknak, és az átigazolásommal megháláltam mindazt, amit korábban kaptam a klubtól. Olyan összeget kaptak értem, amit Halmosiért, Királyért és Komanért összesen nem! Ellenfélként természetesen a mostani csapatom sikeréért küzdök minden meccsen, a Haladás ellen is!

– A pályán, az egykori társaktól kapja majd a dumákat...

– Fel vagyok rá készülve, ez hozzátartozik a profi sporthoz! Barátként, társként küzdöttünk egymásért, de most ellenfélként kell visszatérnem. Szeretnék sportszerűen helytállni, előtte és utána is sok sikert kívánok a Haladásnak, de ellenünk nem! Természetesen figyelemmel kisérem a csapat szereplését, nagyon örülök, hogy Artner Tamás sikeresen dolgozik, remélem, ez az elkövetkezőkben is így lesz.

A kölcsönjátékosok is pályára léphetnek

A szombati rangadón a Haladás színeiben pályára léphet a Videotontól kölcsönkapott két játékos, Nagy Dániel és Goran Vujovics is. Tóth Miklós ügyvezető a nyugat.hu érdeklődésére elmondta: ma már a szabályok is egyértelműek, a kölcsönadó nem tehet olyan kikötést, amely szerint a kölcsönadott játékos nem játszhat ellene.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.