Ottmar Hitzfeld szerint a Dortmund nyeri az Európa Ligát

 
 

Ottmar Hitzfeld szerint a Dortmund nyeri az Európa Ligát

 
 
 

Ottmar Hitzfeld szerint a Dortmund nyeri az Európa Ligát

A Borussia Dortmundnak van a legnagyobb esélye arra, hogy idén megnyerje a labdarúgó Európa Ligát, legalábbis Ottmar Hitzfeld, a csapat korábbi vezetőedzője szerint.

- Ebben az évben a BVB-nek azt acélt kell kitűznie, hogy megszerezze az EL-trófeát, s úgy vélem, esélyes is a végső sikerre - nyilatkozta a 67 éves német tréner, aki 1991-től 1997-ig irányította a Dortmundot, s Bajnokok Ligáját nyert az együttessel.

A Borussia a nyolcaddöntőbe jutásért az FC Portóval csap össze, az első meccs csütörtökön lesz Németországban, a visszavágót egy héttel később rendezik Portugáliában.

Hitzfeld kitért másik korábbi csapata, a Bayern München BL-nyolcaddöntőjére is. A bajorok a tavaly döntős Juventusszal játszanak a legjobb nyolc közé kerülésért, s a már visszavonult német edző szerint ebben a párharcban az egyéni teljesítmények döntenek majd.

- A Bayern irányítani és uralni akarja majd a játékot, gyors tempóban fog futballozni, ez ugyanis Pep Guardiola filozófiájának lényege - mondta Hitzfeld.

A Bayern jövő kedden Torinóban játszik, a visszavágó március 16-án lesz az Allianz Arénában.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.