Szerdai tutitár

Mediterrán történetek...

Ma egy BL-mérkőzésnek és egy bajnokinak jártunk utána...
 
 

Szerdai tutitár

Mediterrán történetek...

Ma egy BL-mérkőzésnek és egy bajnokinak jártunk utána...
 
 
 

Szerdai tutitár

Mediterrán történetek...

Ma egy BL-mérkőzésnek és egy bajnokinak jártunk utána...

AS Roma-Real Madrid +2,5!

Noha az odavágók általában óvatos játékot hoznak, ma nem lesz hiány gólokban!

Az AS Roma komoly tervekkel vágott neki a bajnokságnak és a nemzetközi kupakalandnak - akkor még Rudi Garcia irányításával. Aztán elmaradtak az eredmények, és a gall szakembernek megköszönték az addigi munkáját. Jött Spalletti, akivel eddig nem megy rosszul a Roma - zsinórban négy sikert arattak a Serie A-ban, elől szépen jönnek a gólok, de azért hátul is...

A BL-ben a C-csoportból jutottak tovább a farkasok, a Barca tükörsimán lett az első, a bordó-sárgáknak viszont az utolsó pillanatig izgulniuk kellett. Végül azt a bravúrt követték el Dzekoék, hogy mindössze egy mérkőzést nyertek meg, mégis továbbléptek...

A rómaiaknál De Rossi, Totti és Torosidis játéka kérdéses.

A Realnál nagyjából hasonló volt a forgatókönyv: nagy tervek, eredménytelenség (azért ez relatív...), és Benitez máris az utcán találta magát. Zidane-nal jobban megy valóban a királyiaknak, ám ez egyelőre csak a La Liga 3. pozíciójához elegendő. A formára nem lehet panasz, szombaton mindenféle megerőltetés nélkül verték Ronaldoék 4-1-re a Bilabót.

A BL-ben a PSG sem tudta megelőzni Kroosékat, magabiztosan zártak az A-jelő kvartett élén James Rodriguezék. A gólokat csak úgy szórták, 19-3-as találati mutatóval zárták a csoportkört Modricék.

A madridiaknál Bale biztosan kihagyja a kilencven percet, mint ahogy Marcelo és Pepe is.

Spalletti érkezésével a Roma jobb lett az előrejátékban, de egyelőre a védelemből hiányzik a minőség. A Real ezt könnyedén kihasználhatja. Találatokkal kalkulálunk, hármat simán összehozhatnak a felek. tippünk így: +2.5!

Sporting Gijon-Barcelona 2-es és lesz 3 gól!

A Barca elképesztő formában száguld az újabb aranyérem felé, a gijoniak sem tudják feltartóztatni őket.

A Sporting Gijon a kiesés ellen harcol, 23 egységnél jár. Az elmúlt négy fordulóban eredményesen menekülnek Guerreróék: két siker után kétszer ikszeltek - legutóbb otthon a Rayo ellen, ebben az ütközetben azért több volt, hiszen kétszer is vezettek Abelardo fiai. Nyugalomra továbbra sincs semmi ok, ugyanis a vonal alatti Las Palmas 21-nél jár.

Otthon, az El Molinón-ban 3-4-4 a csíkosak mérlege, gólkülönbségük pedig 17-16, az utolsó öt bajnokiján betalált a Sporting. A keret nem lesz teljes, minden csapatrészben van egy-egy fontos hiányzó. Espinoza (bekk), Ndi (középpálya) és a tízgólos Sanabria (csatár) sérült.

A Barcelona vezeti a La Ligát, 23 mérkőzésen 57 pontot húztak be a katalánok. A dobogós Atletico 54-nél, a 3. Real 53-nál jár - egy mai siker megnyugtató távolságba repíthetné Suarezéket.

Luis Enrique együttese remek formát mutat hetek óta, Messiék egyszerűen képtelenek hibázni. És, ha még olykor elő is fordul, hogy kicsit döcögősebben teljesít a gépezet (pl a Levante ellen), akkor is képesek két góllal nyerni a gránátvörös-kékek. Neymarék idegenben is hatékonyak, 6-2-2 (16-9) a mutatójuk. A keret szinte teljes - így szinte lehetetlenség megfékezni Iniestáékat...

Meggyőződésünk, hogy győz a Barca, ám az erre adott szorzó nagyon alacsony. A Sporting taktikájára alapozzuk azt a tippünket, hogy nyernek a vendégek, de lesz a mérkőzésen legalább három találat. Mi erre fogadunk!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.