Csütörtöki tutitár

Török kupa, olasz bajnoki!

Ma egy hazai és egy gólos történetre bukkantunk...
 
 

Csütörtöki tutitár

Török kupa, olasz bajnoki!

Ma egy hazai és egy gólos történetre bukkantunk...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Török kupa, olasz bajnoki!

Ma egy hazai és egy gólos történetre bukkantunk...

Istanbul Basaksehir - Rizespor 1!

A török kupa negyeddöntőjének első felvonásán előnyt szerezhet a házigazda!

Az Istambul Basaksehir jól szerepel a bajnokságban, és a kupában is már ott van a negyeddöntőben. A kékeknél Abdullah Avci a vezetőedző immár két éve, és a tréner jó csapatot gyúrt össze. Persze, a legnagyobbakkal nem tud versengeni a klub, de a jelenlegi 4. helyezésük - amely a végelszámolásnál EL-t érne - megsüvegelendő. A Basaksehir Fatih Terim Stadium-ban kimondottan erősek (6-1-2), és a formájuk sem rossz: 2016-ben még nem kaptak ki tétmeccsen. A keretben vannak válogatott futballisták, és a középpályán Emre Belözoglu képviseli a rutint. A gárda az előző körben is erős csapattal állt fel a kupameccsre, és ma is így tesz. Van sérült (az egyik kapus és egy jobbszélső), de Viscáék így is ütős tizeneggyel várják riválisukat.

A Rizespor a 10. a bajnokságban, kiesési gondja nem lesz, igaz, a nemzetközi porond sem realitás. Az együttes pontjai zömét otthon szerezte, vendégként hadilábon áll a góllövéssel: 9 fellépésen csak 7-szer voltak eredményesek Hikmet Karaman fiai. A brigád formája hullámzó, a kupákban eredményesek voltak Korkmazék, a bajnokságban december 26-a óta nem nyertek - akkor viszont épp mai ellenfelüket győzték le hazai környezetben. A keretben az elsőszámú gólvágó sérült.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el, és az az érzésünk, hogy a Basaksehir előnyt szerez a visszavágóra. Erősebb a hazai keret, és ma ez kijön a pályán is. Tippünk így: 1-es!

Lazio-Hellas Verona +2.5!

Amolyan minden mindegy alapon futballozhat a Hellas, hiszen egy pontokkal már sokra nem megy. Nyílt meccsen legalább három gólt termelnek a felek!

A Lazio szürke középcsapattá degradálódott: Pioli alakulata a 9. 33 egységgel, az EL-t érő 5. pozíciótól 10 pont a rómaiak lemaradása. Otthon, az Olimpicóban 6-3-3 a statisztikájuk, a formájuk pedig felettébb vegyes. Az elmúlt kilenc Serie A-s mérkőzésük közül csak egyet veszítettek el, de mindössze háromszor ünnepelhettek győzelmet. Bő egy hete a Napoli nyert nála, a hétvégén a Genoával játszottak 0-0-ás döntetlent. Ha ehhez hozzávesszük, hogy előtte Udinében sem esett gól a bajnokijukon, akkor ez immáron három ütközet találat nélkül... A keretben vannak sérültek, a védelemből Bisevas, Basta, Radu, a középpályáról Biglia, Onazi, Candreva, előlről pedig Kishna marad ki, ráadásul Parolo eltiltását tölti majd.

Luigi Del Nerivel sem táltosodott meg a veronai alakulat, de legalább már nem nyeretlenek a sárga-kékek. 15 egységükkel még így is csont utolsó, a már bennmaradó Samptól 9 egységre vannak leszakadva - óriási hajrá kellene Pazziniék részéről az élvonalbeli tagság meghosszabbításához. Idegenben is harmatosak Toniék, hat iksz mellett ötször kikaptak. Viszont legalább öt mérkőzés óta veretlenek - igaz, csak egyszer nyertek. A hétvégén az Interrel játszottak egy fordulatos bajnokit, amelynek a vége 3-3 lett. A sárga-kékek sem tudnak legjobb összeállításukban pályára lépni, ugyanis sérült Souprayen, Viviani, Siligardi és Rebic.

A Lazio nagyon régen nem rúgott gólt, ez a széria szinte biztosan megszakad ma este. A Hellasnak nincs más választása, győzelemre kell törnie, ugyanis egy pontokkal már nem sokra mennek Ionitáék. Nyílt, izgalmas ütközet kerekedhet ki a két együttes randevújából, amely gólokat is hoz majd. Hármat mindenképpen. Tippünk így: +2,5!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.