Csütörtöki tutitár

Kupázunk!

Egy holland és egy spanyol ütközetre figyeltünk ma fel...
 
 

Csütörtöki tutitár

Kupázunk!

Egy holland és egy spanyol ütközetre figyeltünk ma fel...
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Kupázunk!

Egy holland és egy spanyol ütközetre figyeltünk ma fel...

PSV-Utrecht Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik!

A negyeddöntő mai mérkőzésén sok gólt és hazai sikert várunk!

Az eindhoveni társulat vezeti a holland bajnokságot, de a verseny még nem lefutott, előnye ugyanis az Ajax-szal szemben mindössze egyetlen egység. A piros-fehér-feketék remek formát mutatnak, 2016-ben ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Sorra nyerik a mérkőzéseket, és így önbizalommal telve várják Cocu mester fiai az Atletico elleni BL-nyolcaddöntőt.

A kupában eddig a Genemuident otthon, a Heraclest idegenben intézték el de Jongék. Otthon, a Philips Stadionban iszonyatosan erősek Narsinghék (8-2-0), és a gólokkal sem spórolnak (26-11). A keretben Guardado és Lestienne, tehát két támadó szellemű középpályás bajlódott sérüléssel.

Az Utrecht 32 pontjával a 7., de a dobogós Feyenoord is csak 36-nál jár, tehát még előzhetnek a piros-fehérek. Ehhez viszont izmosabb idegenbeli teljesítmény (3-2-7) és jobb forma szükségeltetik: Kerkadéban és Enschedében is kapituláltak az elmúlt két játéknapon Erik ten Hag fiai. A kupában a Groningen ellen nehezen, az Achilles ellenáben könnyedén léptek tovább Hallerék. Vendégként 12 fellépésen 15-20-as gólkülönbséget hoztak össze Baraziteék, tehát a támadósorral nincs nagyobb baj, nem úgy a védelemmel. A keretben szélső bekkek, középső középpályás és szélső támadók hiányoznak majd sérülés miatt.

A két gárda egymás elleni mérlege a közelmúltban (is), nyomasztó PSV-fölényt mutat, és általában jöttek is a gólok a mérkőzéseiken. Ma is várunk három találatot és természetesen hazai győzelmet!

Sevilla-Celta Vigo 1!

A Király Kupa elődöntőjében a déliek előnyt szereznek a visszavágóra!

A Sevilla valóban igazi kupacsapat. Az andalúz brigád hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a kupasorozatokra, legyen szó hazai, vagy nemzetközi megmérettetésről. És lám megint már az elődöntőbe jutottak a fehér-pirosak. Unai Emery alakulata eddig három kört abszolvált, és noha nem volt vészes Gameiróék sorsolása, azért az sok mindent elárul a teljesítményükről, hogy a Logrones-Betis-Mirandes trió ellen sem kaptak gólt a párosmérkőzéseken!

A bajnokságban is kezdi összeszedni magát a gárda, idegenben azért még mindig gyengélkednek, de legalább nem mindig kapnak ki. Most viszont megint a Ramon Sanchez Pizjuan-ban szerepelhetnek Reyesék, ami közismerten "vesztőhelynek" számít a látogatók körében (10-0-2, 26-12). A társulat formája egyre jobb, november vége óta csak egy bajnokit veszítettek el, így optimistán várhatják a soron következő heteket. A csapat a Moldéval találkozik majd az EL-ben, a Celtával pedig háromszor is megütközik. A keretben Iborra még nem léphet pályára a kupában eltiltása miatt, Figueiras, Andreolli és Beto kapus nem lesz ott sérülés miatt.

A galíciaiak útja az elődöntőig rázósabb volt - és még rázósabb lett volna, ha a Real Madridot nem zárja ki a szövetség... Így az Almeria-Cadiz-Atletico Madrid trión kellet túljutniuk a halványkékeknek. AZ első két kanyarral nem volt gond, viszont a matracosok ellen idegenben vívták ki a sikert (2-3) a hazai iksz után.

Eduardo Berizzo együttese amolyan játékos csapat, nagyszerűen kezdte a bajnokságot, mostanság viszont már nem olyan kiegyensúlyozott a gárda teljesítménye, mint az ősz elején. Idegenben és otthon is ugyanolyan produkcióval rukkoltak elő Aspasék (5-2-4), de a zakók java része most csúszott be: legutóbbi hat La Liga-fellépésük közül ötöt elveszítettek. A keretben Nolito továbbra is sérült, rajta kívül Marceli Diaz, Huga Mallo és Fontas sérült.

A Sevilla otthon könyörtelen, és ma bosszút áll az őszi 1-2-es hazai vereségért. A Celta kreatív alakulat, de ez ma kevés lesz. Előnyt szereznek a déliek, tippünk így: 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.