Sebők József újra gólt lőtt!

Ismét hazatért Lentibe az egykori zalaegerszegi és ciprusi közönségkedvenc!
 
 

Sebők József újra gólt lőtt!

Ismét hazatért Lentibe az egykori zalaegerszegi és ciprusi közönségkedvenc!
 
 
 

Sebők József újra gólt lőtt!

Ismét hazatért Lentibe az egykori zalaegerszegi és ciprusi közönségkedvenc!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2008–2009-es idényben lőtt utoljára gólt magyar pályán, tétmeccsen Sebők József. Egészen pontosan a Zala megyei másodosztály Déli-csoportjának 28. fordulójában, a Nagykanizsa-Bagola VSE – Lenti TE mérkőzésen, amelyen egyébként a vendégek vízilabdás eredménnyel (8-4) nyertek! Mindez tehát 2009. június 7-én történt.

És ugorjunk gyorsan a jelenbe: a Zala megyei bajnokság első osztályának 19. fordulójában döntetlent játszott a Zalaszentgróti VFC otthonában a Lenti TE. Mindez önmagában távol áll a bombahír kategóriájától, de ha megjegyezzük, hogy a vendégeknél szezonbeli negyedik meccsét játszotta, és most volt először kezdő Sebők József, az egykori zalaegerszegi kedvenc, akkor már csak a hab hiányzik a tortáról: a 229 NB I-es szerepléssel, 53 góllal, illetve 12 válogatottbeli fellépéssel és két találattal büszkélkedő csatár szerezte a Lenti gólját! Nem egészen három év elteltével ismét eredményes volt tehát!

– Kétezer-kilencben visszamentem majdnem egy évre Lendvára, aztán fél év Ausztria következett, utána pedig a szlovén negyedosztályban lettem játékos-edző – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Sebők, aki tehát lassacskán átáll a másik oldalra, hiszen még játszik, de már edzőként is dolgozik, s abban is örömét leli. – Pénzügyi gondok voltak, a Lenti TE elnöke pedig megkért, hogy a tapasztalatommal segítsek a fiatal csapatnak. Mivel más lehetőségem nem volt, hazatértem. Harminchét éves leszek, még jólesik a játék, de ha nem fog jólesni, azonnal felteszem a kezem. A heti két-három edzés levezetésként megfelel, és szerencsére a meccsek sem olyan megterhelőek... Az edzői feladatokat is élvezem, hiszen ebben nőttem fel, aki nem érzi jól magát, annak nem is érdemes csinálnia.

Idén lesz a tízéves jubileuma a Zalaegerszegi TE bajnoki címének. A klub egykori oszlopos tagja, legendája, Sebők József akkor éppen Cipruson játszott, de ugyanúgy örült társai sikerének, mintha az ő nyakába is aranyérem került volna.

– Sajnos úgy néz ki, hogy a ZTE kiesett – utalt az élvonalban sereghajtó zalai klub jelenlegi helyzetére. – Nagyon fájó ez számomra, hiszen a pályafutásomat ott kezdtem, és más magyar profi csapatban nem is játszottam. Ez egy hosszú folyamat része. Jó lenne, ha jövőre azonnal visszajutnának, mert az egycsoportos NB II-ben még nehezebb dolguk lesz. Váltásra lenne szükség a klubban az utánpótlásképzés területén, és följebb is... Vissza kellene térni ahhoz, hogy ismét hazai játékosok alkossák a csapatot, mint a mi időnkben. Akkor sokkal több néző lenne kíváncsi a meccsekre, és a helyi, vagy környékbeli játékosok sokkal jobban át tudják érezni a klub szeretetét, a külföldiek, vagy a más helyről érkezők annyira nem vonzódnak a városhoz.

Sebők József

Az idén 37 éves csatár szülővárosában, Keszthelyen kezdett focizni, majd 1995-ben lett a ZTE játékosa. 2000 és 2004 között a ciprusi AEL Limasszol légiósa volt, majd egy szezont ismét Zalaegerszegen, egy idényt megint a dél-európai szigetországban, újabb egy évet pedig újra itthon töltött. 2007-ben ismét légiósnak állt, de akkor már egy közelebbi célországot, Szlovéniát választotta.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.