Husztit imádni fogják Frankfurtban, ha olyan gólokat lő, mint Détári

Huszonhét éve Döme szabadrúgása Német Kupát ért az Eintrachtnak.
 
 

Husztit imádni fogják Frankfurtban, ha olyan gólokat lő, mint Détári

Huszonhét éve Döme szabadrúgása Német Kupát ért az Eintrachtnak.
 
 
 

Husztit imádni fogják Frankfurtban, ha olyan gólokat lő, mint Détári

Huszonhét éve Döme szabadrúgása Német Kupát ért az Eintrachtnak.

Harmadszor igazolt a Bundesligába Huszti Szabolcs, aki 2006 és 2009, valamint 2012 és 2014 között 132 mérkőzésen már szerepelt a német élvonalban, és összesen 36 gólt szerzett a Hannover színeiben.

Ilyen gólokat lőtt Döme Frankfurtban

Nem vitás, a magyar futballista segíthet a jelenleg 4-5-8-as mutatóval álló Eintracht Frankfurtnak, különösen, ha olyan gólokat szerez, mint honfitársa, Détári Lajos. A korábbi világválogatott az 1987-88-as idényben játszott Frankfurtban, és csapata 27 éve a Német Kupa berlini döntőjében az ő találatával győzte le a Bochumot. A 33 meccsen 11 gólt szerző Dömét imádták a németek, a szezon végén mégis távozott, 18 millió német márkáért Görögországba, az Olympiakoszhoz szerződött.

- Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom - mondta Huszti Szabolcs az F-Group menedzserirodának. - Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik – kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen. Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam. A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet, elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van. Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb. Szerencsére jó állapotban érzem magam, december elsejétől edzésben vagyok. Erőt ad, hogy Armin Veh vezetőedző hisz bennem és szimpatizál velem. Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.