Vasárnapi tutitár

Freiburg és Real!

Ma egy német és egy spanyol meccset választottunk...
 
 

Vasárnapi tutitár

Freiburg és Real!

Ma egy német és egy spanyol meccset választottunk...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Freiburg és Real!

Ma egy német és egy spanyol meccset választottunk...

Freiburg-1860 München 1!

A feljutásra esélyes házigazda nem hibázhat a szezonzárón a kiesőjelölttel szemben.

A Freiburg a 2. helyen áll a Bundesliga II-ben. A klubnál kimondott cél a visszajutás az élvonalba, eddig ennek megfelelően is teljesítenek a piros-feketék. A gárda elképesztő mennyiségben termeli a találatokat, 18 mérkőzésen már 40-szer voltak eredményesek a fiúk. Remek igazolásnak tűnik a Brémától szerződtetett Nils Petersen: a támadó már 15 gólt vágott a pontvadászatban.

Christian Streich együttese 35 egységet zsebelt be eddig, otthon 6-2-1-es sort produkált. A társulat remek formát mutatott, három meccset nyert meg zsinórban, viszont legutóbb rangadót veszített Nürnbergben. Az üldözőkkel szemben még így is 5 pont az előnye, ám a nyugodt télhez feltétlenül szükség lenne ma a győzelemre. Jó hír, hogy lejárt az eltiltása az egyik védekező középpályásnak, így most már csak egy jobb hátvédre, egy középpályásra (csapatkapitány) és egy támadóra nem számíthat a szakvezetés.

A "kismünchen" az idén is botrányosan szerepel, nem tanult tavalyi hibájából... Akkor nagy nehezen, osztályozón vívta ki a bennmaradást a bajor alakulat, az idén viszont féltáv után 14 egységgel, az utolsó előtti, azaz kieső pozícióból várhatja a folytatást.

Idegenben még nyeretlenek Okotie-ék, viszont hajlamosak remizni (0-5-4). Egy egészen pozitív novembert pocsék december követte, két vereséget szenvedtek el otthon Benno Möhlmann fiai. És akkor, hogy tetézzük a bajt, még a kupából is kizúztak, miután 2-0-ra kikaptak az Allianzban a Bochumtól.

Az alakulat bajban van tehát, több okból is. A keretben négy bekk sérült, egy védekező középpályás, egy balszélső, egy jobbszélső és egy egy center is sérült!

Az elmúlt években rendre a Freiburg győzelmével ért véget a két együttes randevúja. És ma sem lesz másként! Szerintünk a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Real Madrid-Rayo Vallecano (0-2) 1!

Össze-vissza verheti a királyi gárda a darazsakat!

A múlt héten nagy fricskát kapott a Real, ma bosszút állhat a fővárosi kiscsapaton...

A királyiaknál szokás szerint áll a bál: Benitez állása egyre bizonytalanabb, a múlt heti vereség lapinformációk szerint betette a kaput (Villarreal, 1-0). A hófehérek a 3. helyen állnak a La Ligában, 30 pontjuk van, lemaradásuk immár 5 egység a Barca-Atletico páros mögött. A Bernabeuban 5-1-1 a mérlegük, a katalánoktól kaptak ki, a Malagával nem bírtak. A többi ellenfél kapitulált. A formájuk ingatag, egyelőre nem képesek Benzemáék a kiegyensúlyozott teljesítményre. A keretben Varane és Carvajal sérült.

A Rayo fáradtan, de boldogan érkezik városi riválisához: a darazsak ugyan 3-1-re kikaptak a hétközi kupameccsen, de idegenbeli góllal továbbjutottak a Getafe ellen. A fehér-pirosak egyébként nincsenek jó passzban, 14 ponttal kieső helyen állnak, vendégként pocsékok (1-1-5), három vereségből fordulnak a mai ütközetre. A keretben az elsőszámú kapus, két bekk és egy középpályás sérült.

A Realnak muszáj lesz nyernie, és szerintünk - csakúgy, mint tavaly és tavalyelőtt - alapos verésben részesíti a városi riválist. Tippünk kettes hendi!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.