Győzelemmel búcsúzott stadionjától a Haladás

A szombathelyiek 2-1-re nyertek a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
 
 

Győzelemmel búcsúzott stadionjától a Haladás

A szombathelyiek 2-1-re nyertek a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.
 
 
 

Győzelemmel búcsúzott stadionjától a Haladás

A szombathelyiek 2-1-re nyertek a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Jövőre új létesítmény építése veszi kezdetét, így papíron utolsó mérkőzését játszotta a Haladás a Rohonci úti Stadionban, ennek megfelelően rengeteg néző és igazi futballhangulat várta a Puskás Akadémia szombathelyi vendégjátékát.

A rendkívül mély talajú pályán az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk, Pekár 25 méteres szabadrúgása elkerülte Király Gábor kapuját. A másik oldalon Gaál lépett ki a védők közül kissé kisodródva, de nem tudott erőt tenni lövésébe. A 16. percben Pekár kapott jó labdát a bal oldalon, befelé tolta a labdát, 20 méteres lövését azonban magabiztosan fogta a szombathelyi kedvenc, Király Gábor. Az első húsz percben többet volt a labda a hazaiaknál, Halmosi veszélyes oldalszabadrúgását Pogacsicsnak kellett öklöznie a 21. minutumban. A 24. percben Németh Márió szögletébe senki nem ért bele, a jól csavarodó ívelés így a hálóban kötött ki, megszerezte a vezetést a Haladás. (1-0)

Az első játékrész második felére brusztolóssá vált a találkozó, a zöld-fehérek akarata érvényesült többnyire, de gólhelyzetig nem jutottak. A 41. percben szinte a semmiből egyenlített a Puskás: egy jobboldali szabadrúgás után a hosszún érkező Tar Zsolt az alapvonalról visszakotorta a játékszert a kapu elé, Lencse pedig senkitől sem zavartatva két méterről az üres kapuba lőtt. (1-1)

A második félidőben nekiesett ellenfelének a Haladás, Németh Márió egy szép csel után a bal szélesen élesen középre tálalt, a hosszún érkező Halmosi pedig közelről a hosszúba passzolta a játékszert. (2-1)

Néhány perccel később egy kontra után veszélyeztetett a Puskás, de Tischler lövését hatalmas bravúrral szögletre ütötte a játékszert. A 60. percben Pekár baloldali beadása után Márkvárt elé került a labda, a korábbi pécsi játékos kisodródva fölé tüzelt. Négy minutummal később Tar közeli szabadrúgása fölé szállt. Az utolsó negyedórába lépve a hatalmas kedvvel játszó Halmosi táncolta be magát a tizenhatos előterébe, visszagurítását Thomas Wils azonban 22 méterről mellé bombázott.

A Rohonci úti Stadionban négyezer torokból szólt a Hajrá Hali-rigmus, a hazaiak felszabadultan futballoztak, Németh Márió kétszer is helyzetbe került, de egyszer sem talált kaput. A találkozót teljesen megérdemelten nyerte a jobban küzdő hazai csapat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.