Győr

A magyar válogatott labdapukkasztó győzelme

Legjobb teremlabdarúgóink 5-2-re megnyerték a belgák elleni világbajnoki selejtezőt.
 
 

Győr

A magyar válogatott labdapukkasztó győzelme

Legjobb teremlabdarúgóink 5-2-re megnyerték a belgák elleni világbajnoki selejtezőt.
 
 
 

Győr

A magyar válogatott labdapukkasztó győzelme

Legjobb teremlabdarúgóink 5-2-re megnyerték a belgák elleni világbajnoki selejtezőt.

Az Európa-bajnoki résztvevő magyar teremlabdarúgó-válogatott csütörtök este, Belgium ellen megkezdte szereplését a világbajnoki selejtező győri csoportjában. Csapatunkból sérülés miatt Lódi Tamás, Harnisch Ákos és Komáromi Péter is hiányzik ezen a tornán.

Mindössze hat másodperc telt el a mérkőzésből, amikor a magyarok védelmi figyelmetlenségét kihasználva vezetést szerzett Belgium. Az ötödik percben Rábl János bombagóllal egyenlítettek a mieink, majd Dávid Richárd a keresztlécet találta telibe. Átvette a kezdeményezést a magyar együttes, amely több nagy helyzetet is kihagyott, de a másik oldalon Tóth Gyulának is bravúrokat kellett bemutatnia az ellenakciók végén.

A kilencedik percben egy szép szabadrúgás-kombináció után Dróth Zoltán bombájával már a hazaiaknál volt az előny (2-1), majd további magyar ziccerek maradtak kihasználatlanul, így egygólos különbséget mutatott az eredményjelző a szünetben.

A folytatásban egy gyors magyar kontra végén Németh Péter volt eredményes, majd a 27. percben, amikor Hosszú Ádám szerelte ellenfelét, a labda kidurrant, a darabjai pedig szétrepültek. A belgák átvették az irányítást, de a mieink átvészelték ezt az időszakot, és Rábl találatával a 33. percben már hárommal vezettek.

A hajrában vészkapus-játékra állt át Belgium, ennek köszönhetően szépített, és a gólon kívül is számos nagy lehetősége volt. Tóth Gyula nagy védéseire ekkor kiváltképp szükség volt, Dávid Richárd találata pedig extrának számított, hiszen saját kapuja elől talált az üresen maradt belga hálóba (5-2).

A négyes csoportból az első kettő lép tovább a selejtező utolsó, rájátszás-körébe. A továbbjutáson túl fontos lenne megnyerni a csoportot, mert a tavaszi sorsoláson az elsők kiemeltek lesznek, azaz a magyar együttes így elkerülné a kontinens legjobbjait.

A 24 csapatos világbajnokságot jövő szeptemberben Kolumbiában rendezik, amelyre Európából hét csapat jut majd ki.

Dróth Zoltán: – Kissé bennmaradtunk az öltözőben, hiszen már hat másodperc után gólt kaptunk. A hatalmas hibát azonban hamar sikerült kijavítanunk, a szünetre már előnnyel mehettünk. A második játékrész elejét megnyomtuk és újabb találatot jegyeztünk, ekkor megnyugodott a csapat. A végén a belgáknak volt több lehetőségük, de nem tudtak felzárkózni, így nyertünk és koncentrálhatunk az angolok elleni összecsapásra, amelyen kötelező a győzelem.

December 10. csütörtök
Ukrajna–Anglia 7-0 (4-0)
December 11. péntek
17.45: Belgium–Ukrajna
20 óra: Magyarország–Anglia (TV: M4)
December 13. vasárnap
16 óra: Anglia–Belgium
18.15: Magyarország–Ukrajna (TV: M4)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.