A Rangadó.hu szakértője

Egy félidő alatt döntött a Honvéd

A kispestiek 3-0-ra nyertek a Puskás Akadémia vendégeként az élvonal 18. fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Egy félidő alatt döntött a Honvéd

A kispestiek 3-0-ra nyertek a Puskás Akadémia vendégeként az élvonal 18. fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Egy félidő alatt döntött a Honvéd

A kispestiek 3-0-ra nyertek a Puskás Akadémia vendégeként az élvonal 18. fordulójában.

Az élvonal 18. fordulójában az éppen nem kiesőhelyen álló Puskás Akadémia látta vendégül a Bp. Honvédot.

A második percben a hétközi fordulóban is igen aktív Youla került helyzetbe a hazai kapu előtt, de félfordulatból nem találta el jól a labdát, így felszabadítottak a védők. Az első tíz perc végéhez közeledve Gazdag is célba vette a felcsúti kaput, ezúttal azonban egy hazai játékosban akadt el a labda – derül ki a kispesti klubhonlap tudósításából.

A 15. percben ismét Youla próbálkozott – Pogacsics könnyedén védte a kísérletet. A játékvezetőnek volt dolga az első húsz percben: négy sárga lapot is kiosztott. A vendégek kapusa először a 22. percben lett jobban megdolgoztatva: Pekár passzából Grgic szerezhetett volna gólt, de Kemenes bravúrral hárított. Ami az egyik oldalon nem jött be, az sikerült a másodikon: a 27. percben Prosser Dániel kapott remek labdát, egyedül vitte a kapusra, és nem is hibázott (0-1).

A 36. percben Souleymane Youla duplázta meg a Honvéd-előnyt: egy szabadrúgás után Prosser távoli lövése a kapu előtt tömörülő játékosok közül épp a légióst találta meg, aki tíz méterről a kapuba helyezett (0-2). Magabiztos előnnyel mehetett szünetre a fővárosi együttes.

A második játékrészből alig telt el egy perc, Prosser máris célba vette a hazai kaput, Pogacsics azonban védte lövését. Nem sokkal később egy beadás után az egyik kispesti védőről pattant veszélyes a kapuja felé a labda, de nem lett gól. Youla lövőkedve sem csökkent: nem sokkal lőtt mellé az 54. percben. Kamber is tesztelte a hazai kapust: Pogacsics ezúttal is jól helyezkedett, így könnyen védett.

A hajrába érve is inkább a hazai kapu forgott veszélyben: Holender lövése és Vernes szabadrúgása nem talált célt, utóbbi viszont a 75. percben végérvényesen eldönthette volna a meccset, de Pogacsics ezúttal is védett. A Honvéd őrizte előnyét, a Puskás nem tudott közelebb férkőzni: Tischler előtt adódott az egyik legnagyobb hazai lehetőség, de azt sem sikerült gólra váltani. A legvégén Djordje Kamber tette fel az i-re a pontot: 3-0-ra nyertek idegenben a kispestiek.

– Jelentős különbség volt a két csapat között, Kemenesnek a találkozó során alig volt dolga. Veszélyesebb volt a Honvéd, a kispesti fiatalok ismét bizonyították tehetségüket, ilyen különbséggel is megérdemelt sikert arattak. Ezek a tehetségek hozzák meg a „gyümölcsöt” a Honvédnak, övék a jövő, érdemes rájuk építeni a csapatot, ez ma is látszott – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.