A Rangadó.hu szakértője

Elszalasztotta a sikert a Haladás

A Vasas a hajrában döntetlenre mentette a szombathelyi mérkőzést.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Elszalasztotta a sikert a Haladás

A Vasas a hajrában döntetlenre mentette a szombathelyi mérkőzést.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Elszalasztotta a sikert a Haladás

A Vasas a hajrában döntetlenre mentette a szombathelyi mérkőzést.

A második helyezett Haladás a kiesőhelyen álló, újonc Vasast látta vendégül az élvonal tizedik fordulójában.

Nyílt, jó iramú játék jellemezte a meccs elejét, kisebb lehetőség már az első tíz percben adódott mindkét oldalon. Ekkor némileg többet birtokolták a labdát az angyalföldiek, több veszély volt a játékukban. A 14. percben Bosnjak nagy bedobása után a kapufáról pattant mellé a labda. Hat perccel később Németh Márió kísérletét Nagy Gergely szépen védte, a túloldalon pedig Király Gábor hatástalanította Ubiparip lövését. A folytatásban kiegyenlített, de meglehetősen eseménytelen volt a játék, majd a hajrában ismét a Vasas dominált, de Czvitkovics kapáslövését Király védte, úgyhogy gól nélküli állásnál következett a szünet.

A szünet után Halmosi remek, 15 méteres lövését óriási bravúrral kiütötte Nagy Gergely, de érkezett Gaál Bálint, és a kipattanót a hálóba továbbította (1-0). Ezután Ubiparip távoli, erős lövését védte Király, majd Könyves Norbert távoli lövése suhant el a kapufa mellett. Ebben az időszakban a Haladás irányított, Bosnjak lövését Nagy Gergely védte, a túloldalon Könyves térdéről pattant a keresztléc fölé a labda. A 75. percben a csereként beállt Kenesei Krisztián próbálkozását hárította a szombathelyiek rutinos kapusa.

A hajrában Stef Wils rossz ütemű becsúszása nyomán Pavlov a földre került, a játékvezető jogosan adott tizenegyest a Vasasnak, amit Kenesei gólra váltott (1-1). Az utolsó percben Könyves előtt adódott helyzet, hét méterről lőtt, de egy védő blokkolta, a kipattanót Berecz lőtte rá, de szintén blokkolták. Vérszemet kapott a fővárosi együttes, de egy lehetősége még a Haladásnak is volt, ám több gól már nem született.

forrás: haladasfc.hu, vasasfc.hu

– Ez is tipikus egygólos meccs volt, és ha a múltkor azt mondtam, hogy a null-null után inkább a Honvéd felé billent a mérleg nyelve, akkor most a Haladás felé. Egyik oldalon sem volt komoly helyzet, de a szombathelyieknek illett volna kihúzniuk a hajrát. Egy butaság miatt azonban jogosan befújtak ellenük egy tizenegyest. Jobban játszottak, mint a kispestiek ellen, két egyforma csapat találkozott a pályán, de bosszantó, hogy nem jött össze a három pont, mert meg lehetett volna nyerni a meccset – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott klasszisa.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.