A Rangadó.hu szakértője

Nem jött össze a 10/10 a Fradinak

A listavezető Ferencváros gól nélküli meccset játszott a Puskás Akadémia otthonában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem jött össze a 10/10 a Fradinak

A listavezető Ferencváros gól nélküli meccset játszott a Puskás Akadémia otthonában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Nem jött össze a 10/10 a Fradinak

A listavezető Ferencváros gól nélküli meccset játszott a Puskás Akadémia otthonában.

A várakozásoknál eddig jóval gyengébben szereplő Puskás Akadémia a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Ferencvárost látta vendégül az élvonal tizedik fordulójában.

Noha a lassan egy éve épített veretlenségi sorozat, illetve a most futó bajnokság győzelmi szériája - a statisztikát tekintve - a világelitbe helyezte a Ferencvárost, a Felcsúton mutatott játék azért nem ezt idézte. Ismert, hogy 29 veretlenül megvívott bajnoki mérkőzéssel, valamint 9/9-es mutatóval a háta mögött lépett pályára az FTC a Puskás Akadémia otthonában, ehhez képest az első félidőben alig-alig lehetett megállapítani, melyik a közép- és melyik az élcsapat.

Mondjuk ki, szenvedett az NB I „szupergárdája”. A házigazda egészen visszaállt, és igencsak hátul húzta fel a védőfalát, s bár a Fradi többet birtokolta a labdát, képtelen volt nyomást gyakorolni. A felcsútiak taktikája egyszerűnek tűnt: a szórványos ellentámadásokkal igyekeztek meglepni a riválist. Az első félidő 33. percében nem is jártak messze a góltól, hiszen Dinjar szélvészgyorsan futott el a bal oldalon, lapos passza jól érkezett középre, ám Lencse borzalmasan találta el a labdát.

A Puskás támadója rögtön a szünet után is hős lehetett volna, ám a 47. percben lassított felvételt idéztek a megmozdulásai, így Leandro könnyedén utolérte és szerelte. A másik kapu előtt Busai pillanatai következtek, ám a fővárosi támadó előbb fölé bombázta a labdát, majd Pogacsics védett nagyot. Biztosak lehetünk benne, hogy a Pancho Arénában jelen lévő Bernd Storck szövetségi kapitány nem ilyen iramú meccsre számított - a 33-as keretében nyolcan álltak a pályán lévő csapatok alkalmazásában (2:6-os arányban).

Az összecsapás utolsó szakaszában természetesen hajrázni próbált az NB I éllovasa. Ki is alakított néhány helyzetet, ám ezúttal még a „Böde-faktor” sem segített: a sorozatban nyolc bajnokin 11 gólt szerző csatár fejesét óriási bravúrral hárította Pogacsics a 87. percben.

Kimaradt a meccslabda, s nem éppen hízelgő a Fradira nézve, hogy nem jött össze, ami a héten a Magyar Kupában a Kozármislenynek: képtelen volt legyőzni a Puskást...

– A Puskás Akadémia nagyon fegyelmezett játéka kellett ahhoz, hogy megszakadjon az FTC nagy sorozata. Az első félidőben szinte egyáltalán nem volt dolguk a kapusoknak, aztán a folytatásban felpörögtek az események. Megnyomta a tempót a Fradi, Böde a végén befejelhette volna a győztes gólt, ám Lencse előtt is hatalmas lehetőségek adódtak. Úgy érzem, igazságos a döntetlen – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.