Vasárnapi tutitár

Baszk rangadó, német csata

Ma szoros és sima meccsben gondolkodunk...
 
 

Vasárnapi tutitár

Baszk rangadó, német csata

Ma szoros és sima meccsben gondolkodunk...
 
 
 

Vasárnapi tutitár

Baszk rangadó, német csata

Ma szoros és sima meccsben gondolkodunk...

Real Sociedad-Athletic Bilbao Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltást érzünk a baszk rangadón!

Egyik baszk alakulat sem kezdte jól a bajnokságot. 5 fordulót követően a házigazda 5, a vendég 3 egységgel áll. A kék-fehérek két gólnélküli iksszel kezdtek (Sporting, Depor), aztán a Betistől és az Espanyoltól kikaptak, majd jött a Granada elleni idegenbeli ütközet, amelyen végre megszerezte első sikerét David Moyes legénysége. A kiütéses győzelemben (0-3) kulcsszerepet vállalt Agirretxe, aki mesterhármast hintett. Kellenek is a találatok a San sebastiani alakulatnak, ugyanis az első három mérkőzésén eredménytelenek maradtak a fiúk. Most az első hazai nyertes meccsre készünek Jonathasék az Anoétában. A keretben vannak hiányzók, Zaldua (védő) még sérült, de la Bella visszatérhet a hátvédsorba, Granero (kp.) szerepeltetése kérdéses. Jó hír, hogy Rulli kapus visszatérhet eltiltásából.

A vendégeket nehéz kiismerni az idén. A piros-fehér-feketék egészen szélsőséges eredményekre képesek: a Szuperkupát elhódították a Barca leiskolázásával, a EL-ben győzelemmel nyitottak, a Realt megszorongatták, jó játékkal, ugyanakkor simán kikaptak a Eibartól és a Villarrealtól La Ligában. 4 vereség mellett egy sikert könyvelhettek el (Getafe), idegenben pedig eddig mindkét fellépésüket elbukták. Ernesto Valverde társulata nagyon készül a mindig különleges hangulatú baszk derbire, és ponttal, pontokkal akar hazatérni a rangadóról. Muniain és Boveda még nincs, San Jose és de Marcos viszont bevethető lehet.

Szoros, kiélezett mérkőzést várunk, tavaly mindkét meccsük 1-1-re végződött. Ma is a gólváltásban látjuk a legnagyobb értéket, ennek megfelelően erre fogadunk! Mindkét fél betalál: IGEN!

Borussia Dortmund-Darmstadt (0-1) 1!

A sárga-feketék remekül tolják az idén, az újonc is bajba kerülhet a Signal Iduna Parkban...

A Borussia rendesen bekezdett, megnyerte az első öt bajnokiját, a hétközi fordulóban viszont pontokat hagyott a Hoffenheimnél (1-1). A gárda így is a 2. helyen áll a bajorok mögött, otthon 3-0-0-ás (10-1), makulátlan mérleggel. Tuchel mester nagyszerű kerettel dolgozik, nem egyszerű bekerülni a kezdőbe, ezt viszont egyelőre jól kezelik a futballisták, hiszen hihetetlen motivációval vetik bele magukat hétről-hétre a küzdelmekbe. A brigád az EL-ben is nyert már egy csoportmeccset, úgyhogy nem lehet panasz Reusék produkciójára. A keretben Sahin, Durm és Subotic sérült.

A Darmstadt újonc a ligában, jelenleg nem áll rosszul, a 10. 9 egységgel, 2-3-1-es sorral. Idegenben még veretlen, verte a Leverkusent és ikszelt a Schalkéval. A forma nem rossz, a Brémát győzték le a hétközi fordulóban. A keretben több középpályás is hiányzik, igaz, ők már a szezon kezdete óta nem bevethetőek.

Az újonc eddig összeszedetten teljesít, ám a dortmundi túra keménynek ígérkezik. A házigazda erős, jó eséllyel kivégzi a vendégeit. Tippünk hendis H!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.