Lapszemle: Origo.hu

Hősnek nevezik Bogdánt az angol lapok

Nagy lépést tett afelé, hogy a Liverpool szurkolói megszeressék.
 
 

Lapszemle: Origo.hu

Hősnek nevezik Bogdánt az angol lapok

Nagy lépést tett afelé, hogy a Liverpool szurkolói megszeressék.
 
 
 

Lapszemle: Origo.hu

Hősnek nevezik Bogdánt az angol lapok

Nagy lépést tett afelé, hogy a Liverpool szurkolói megszeressék.

Megmentette a szégyentől a Liverpoolt és edzőjét, figyelmeztetést küldött az első számú kapusnak, nagy lépést tett afelé, hogy a szurkolók megszeressék – szépeket írnak Bogdán Ádámról Angliában a szerda esti Ligakupa-meccse után – derül ki az Origo lapszemléjéből.

Az angol sajtóban szinte mindenütt a meccs hősének kiáltották ki Bogdán Ádámot, miután a magyar kapus három kivédett tizenegyessel juttatta tovább a Liverpoolt a Ligakupában a negyedosztályú Carlisle United ellen.

Így tett a többi között, a Sky Sports és a BBC internetes oldala, valamint a Daily Mirror, ahol Bogdánnak 7-es osztályzatot adtak – az egész mezőnyből csak a liverpooli gólszerző, Danny Ings kapott jobbat.

Megmentette a Liverpoolt

A Daily Mail ugyancsak hőst emleget, és úgy értékeli a negyedik ligás csapat elleni szerény eredményt, hogy Bogdán Ádám „mentette meg a szégyentől” a Liverpoolt.

A Telegraphnál is ugyanez jutott a szerkesztők eszébe a látottakról, de szerintük a magyar kapus a mostanában sokat bírált Brendan Rodgers vezetőedzőt mentette meg az égéstől. A hozzászólók itt – amellett, hogy szintén Rodgerst szidják – azt pedzegetik, hogy Bogdánnak kellene lennie az első számú kapusnak.

Nem csak ők gondoltak erre, a Daily Express is arról ír, hogy a meccsen mutatott teljesítményével Bogdán „figyelmeztetést küldött” a csapat jelenleg első számú kapusának, a belga Simon Mignolet-nak.

Azért nem mindenki ünnepel

Akadnak kritikák is, az Independent, például, felrója Bogdánnak, hogy a Carlisle egyenlítésében kicsit benne volt – tény, hogy a rövid sarokra kapta a gólt, de elég közelről érkezett a lövés. A helyi Liverpool Echo ugyancsak megjegyzi, hogy a kapus tehetett volna többet annál a lövésnél, de a hőstettezés itt sem marad el, sőt: Bogdán 8-as osztályzatot kap, a legjobbat a csapatban.

Végezetül egy idézet a This Is Anfield blogról, arra reflektálva, hogy Bogdán a napokban arról beszélt: a célja az első számú kapus pozíciója. „Noha az igénye az egyes számú mezre ebben a pillanatban kicsit korainak tűnik, Bogdán hősiessége a szerda esti tizenegyespárbajban óriási lépés afelé, hogy megszerettesse magát a Liverpool szurkolóival.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.