Pénteki tutitár

Német egyes, holland kettes

Ma két másodosztályú mérkőzésnek jártunk utána...
 
 

Pénteki tutitár

Német egyes, holland kettes

Ma két másodosztályú mérkőzésnek jártunk utána...
 
 
 

Pénteki tutitár

Német egyes, holland kettes

Ma két másodosztályú mérkőzésnek jártunk utána...

Freiburg-Bielefeld 1!

A hazaiak mielőbb visszajutnának az élvonalba, céljuk eléréséhez nem megengedett az otthoni botlás...

A Freiburg az előző kiírásban búcsúzott a Bundesliga I-ből, a piros-feketék célja most a feljutás. Ennek megfelelően is kezdtek Christian Streich fiai, akik hat fordulót követően 15 egységgel a 2. helyen állnak. Egyetlen vereségüket a Schwarzwald-Stadionban szenvedték el a listavezető Bochumtól, de az augusztus közepi találkozón előbb sima, majd kettős emberhátrányban futballoztak Höflerék. A formájuk rendben van, három nyertes meccsből érkeznek a mai ütközetre, a múlt pénteken rangadón húzták be a három pontot Kaiserslauternben. A keretben két hiányzó van: a középpályás Grifo, és a csatár Kleindienst. Ott lesz viszont a kezdőben a Brémából igazolt Petersen, aki már hat találatot jegyez.

A Bielefeld is újonc a ligában, ám az Arminia alulról érkezett. A kék-fehérek tavaly megnyerték a Bundesliga 3-at, így válthattak osztályt. A keretet igyekeztek megerősíteni, sok új játékos érkezett, és eddig úgy tűnik, nem is lesz kiesési gondja a rutinos Norbert Meier vezetőedző alakulatának.

A gárda 6 meccsen 7 pontot gyűjtött, idegenben pedig még veretlen! Két döntetlen mellett egyszer nyertek Ulmék. Otthon nem megy ennyire a társulatnak, a múlt hétvégén a Heidenheimmel nem bírtak a fiúk. A góllövéssel egyébként is hadilábon állnak Nöthéék: hat összecsapáson négyszer voltak eredményesek a bielefeldiek. A keret itt sem lesz teljes, egy középső középpályás és egy jobb hátvéd sérült.

Azt gondoljuk, hogy a lendületben lévő Freiburg elveri az újoncot. A hazaiak jó passzban vannak, otthon pedig veszélyesek. Tippünk így: 1-es!

Helmond-Volendam 2!

A szürke középcsapat az élvonalba vágyó vendégeket fogadja: gólos meccsen nyernek a látogatók!

A Helmond tavaly gyengén szerepelt, botrányos védelmének és pocsék idegenbeli mutatójának köszönhetően csak a 17. helyen zárt. A nyáron igyekeztek erősíteni a piros-feketék, élvonalbeli csapatoktól vettek kölcsön védőket, emellett a támadószekcióba érkeztek szép számmal játékosok. A hátsó alakzattal nincs is különösebb probléma, eddig hatszor kapituláltak hat csatában, viszont a csatársor gyengélkedik - ötször találtak be a helmondiak. Jelenleg 2-2-2-es mérleggel a középmezőnyben állnak, a társaság viszont nincs jó passzban, két meccse nem győztek, a múlt héten a Den Boschnál kaptak ki. A vereség még további bajjal járt, ugyanis egy csatárt kiállítottak, egy középpályás pedig sárgát gyűjtött be - mindketten eltiltottak lesznek.

A Volendam tavaly a play offon csúszott el, az idén viszont nem akar semmi a véletlenre bízni a narancssárga együttes. Ennek megfelelően is szerepelnek Robert Molenaar fiai. Vezetik a táblázatot, 6 találkozón 5-1-0-ás Tuypék mérlege, idegenben pedig hibátlanok a srácok: 3-0-0-ás sorhoz 13-2-es gólkülönbség társul a túrákon.

Egy jobbszélső és egy középső bekk sérült, eltiltott nem lesz viszont a keretben.

Tavaly oda-vissza nyert a Volendam, és mindkétszer gólzáporos meccset hozott a találkozó. Ma is a vendégek sikerét várjuk, szerintünk nem hibázik a listavezető. Tippünk: 2 és +2,5!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.